Maandag 17 augustus start iedereen*Spabo&corona
 
't Spandersbosch
Nieuwsbrief 1 seizoen 2020/2021 14 augustus 2020
Voorzitter | Evenementen | Org | Verslagen | Senioren | Junioren | Jeugd | Wedstrijden | Trainingen
Lees alles over de seizoenstart
 
Omgevlogen nietwaar? Voor de meeste mensen in ieder geval wel en maandag is het helemaal gedaan met de rust: school, muziek, sport; maandag start alles weer. Wij dus ook. Wanneer jij of jouw kinderen moeten hockeyen? Kijk gewoon in de Spabo-app of op de site. Daar vind je alle trainingstijden en de wedstrijden voor de eerste weken. Als nog niet alle wedstrijdschema's compleet zijn, dan komt dat omdat er door de KNHB momenteel enorm veel wordt ingevoerd en het updaten even duurt. In ieder geval na het weekeinde moet alles zichtbaar zijn.

Dit is een nieuwsbrief met veel info voor jong en oud. Neem even de moeite om hem door te lezen.

Hopelijk gaan we een geolied seizoen tegemoet, zonder corona en gewoon lekker met hockey. Maar......vooralsnog zijn er wel wat zaken om rekening mee te houden. Die benoemen we in deze nieuwsbrief. Niet dat wij corona-experts zijn, maar omdat we de regels willen uitleggen die alle andere clubs ook gaan volgen en die de KNHB alle clubs heeft aangeraden.
Maar.....het belangrijkste; we starten weer. Zaterdag a.s. (22 augustus) met een veteranentoernooi en zaterdag 29 augustus met een oefendag voor alle jongste jeugd en junioren. 

Een hartstikke fijn en lang seizoen gewenst, houd je hoofd erbij, houd afstand en houd van hockey.

Het bestuur

 
Eind september aanpak veld 3
 
Zoals het er nu uitziet starten we eind september (28-ste) met de vervanging van veld 3. Dat is later dan gepland omdat we op de subsidie-toekenning hebben moeten wachten. Die is inmiddels binnen.
Op 31 oktober zouden we het nieuwe (water)veld dan weer moeten kunnen gebruiken. Tot 28 september hebben we dus nog 4 velden tot onze beschikking.

 
Eindelijk weer echte hockeydagen
 
22 en 29 augustus gaan we eindelijk weer echte hockeydagen beleven. 22 augustus is er een veteranentoernooi, 29 augustus oefenen al onze jeugdteams (van de 6-tallen tot de A-teams) tegen elkaar. Zondag 30 augustus oefenen de F-jes tegen elkaar.
Alle jongste jeugd- en juniorleden ontvangen komend weekeinde het wedstrijdschema voor de 29-ste en de 30-ste.
 
5 september maatbitje happen
 
Zaterdag 5 september kun je tussen 10.00 en 15.00 uur bitje happen op de club.
Vantevoren aanmelden is verplicht! Klik hier voor meer info! Klik hier om je aan te melden (je ontvangt een bevestiging)

I.v.m. Covid 19 is de werkwijze aangepast en worden de richtlijnen van het RIVM / ANT / KNMT gevolgd.

Op de hapdag: > handen desinfecteren> melden bij administratietafel > kleur kiezen en afrekenen > afdruk nemen > beschermer thuis ontvangen.
 
't is gedoe, maar zo doen we het!
 
Bijgaand vinden jullie alle corona-maatregelen die momenteel op en rond Spabo van toepassing zijn. Een flink epistel, maar lees het alsjeblieft door..........

*Op ons park mogen 250 toeschouwers tegelijk aanwezig zijn, dat is exclusief spelers, officials, vrijwilligers en personeel (maar……als die na hun wedstrijd op de club blijven tellen ze wel weer mee als toeschouwer). Dus hoe jammer ook, neem voorlopig maximaal één ouder/partner mee als je naar de club komt. We zullen komende weken in praktijk gaan kijken hoe dat uitpakt, in de hoop dat we die regel kunnen of mogen aanpassen. De 250-toeschouwers regel geldt voor alle sportclubs in ons land. Dus houd dit ook bij uitwedstrijden aan. Het kan overigens zijn dat andere clubs iets andere regels aanhouden. Check hun website voor je er heen gaan.

*Op het terras, in het clubhuis en de tribune moet je zitten, op afstand van elkaar. Afstand houden hoeft niet als je bij elkaar in huis woont. Direct langs het veld mag je wel staan en iets consumeren, mits je maar anderhalve meter afstand houdt van je mede-toeschouwer(s).

*In ons clubhuis geldt eenrichtingsverkeer. Er staan overal pijlen op de grond die de looprichtingen aangeven en stickers die twee meter afstand aangeven. Volg die bewegwijzering, ook als je het onzin vindt, je clubgenoten vinden dat -om gegronde redenen- misschien niet.

*Je gaat beneden het clubhuis in. Daar ga je ook naar binnen voor de toiletten. Je gaat via ‘boven’ naar buiten. Of je gaat direct via de Salon naar buiten, of als je wat hebt besteld aan de bar, via de schuifpui.
Midden onder het terras zijn ook vier toiletten.

*De buitentrap naar het boventerras bij de beneden-ingang is afgesloten, de buitentrap aan de andere zijde van het terras is alleen om het terras te verlaten. Op alle terrassen moet je zitten als je daar verblijft of wat eet of drinkt.

*Ook buiten, rond het clubhuis staan er pijlen op de grond die gewenste looprichtingen aangeven. Zou mooi zijn als iedereen zich daar aan houdt.

*Kinderen mogen gewoon in de speeltuin spelen.

*Mondkapjes en vervoer: jongste jeugd (Boschkabouters, F-jes, 6&8-tallen) en D-junioren mogen zonder mondkapjes samen in de auto van en naar wedstrijden en trainingen. Als de chauffeur dat prettig vindt mag/kan hij/zij zelf uiteraard een mondkapje dragen.

*Vanaf de C-leeftijd moet iedereen (kinderen en volwassenen) die in dezelfde auto meerijdt en niet bij elkaar woont naar en van wedstrijden en/of trainingen een mondkapje dragen in de auto.

*Teamvoorbesprekingen mogen gewoon (binnen) plaatsvinden voor iedereen onder 18 jaar.

*Douche- en kleedruimtes mogen gewoon worden gebruikt, maar ook daar geldt de afstandsregel van anderhalve meter.

*Op het boven- en het benedenterras staan een heleboel tafels en banken, ook onder de overkapping beneden staan banken en tafels. In het clubhuis is het meubilair zo neergezet en uitgeteld dat er een maximaal toegestaan aantal mensen in kan. Er mogen niet meer mensen in het clubhuis dan er zitplaatsen zijn, met uitzondering van de mensen die bij de bar aan het bestellen zijn.

*Ga niet schuiven met het meubilair in het clubhuis en op het terras. Op de tafels en banken zijn kruizen geplakt. Die plekken laat je vrij, tenzij je samen een huishouden voert.

Specifiek voor 18+

*Houd overal anderhalve meter afstand. Dus ook op het veld tijdens de rust, voor- of nabespreking en in de dug-out probeer je anderhalve meter afstand te houden.

*Rijd je samen in één auto naar of van de training of een wedstrijd en woon je niet met je medereizigers samen dan is het advies een mondkapje te dragen in de auto.

*Voor teambesprekingen voor 18+ ergens in het clubhuis dien je een verzoek in bij de verenigingsmanager. De verzoeken worden wekelijks gebundeld en ingeroosterd.

*Teambesprekingen buiten hoef je niet aan te vragen. Houd dan ook wel afstand van elkaar.We volgen met bovenstaande adviezen en maatregelen de richtlijnen van het RIVM, het NOC*NSF en de KNHB en voeren dat uit zoals op onze club praktisch mogelijk is. We zijn geen experts, maar hebben het beste voor met jullie en met een goed verloop van de competitie. 

Het bestuur van ‘t Spandersbosch

***Noot voor coaches: Ons advies is om zo veel mogelijk een eigen, persoonlijk masker te gebruiken bij het uitlopen van de strafcorner. Is dit niet mogelijk, plaats dan achter het doel een desinfecterende alcohol spray waarmee de materialen ontsmet kunnen worden. Dit is tijdens wedstrijden wellicht een taak voor de wisselspelers.

Jaarkalender gereed
Klik hier om naar de Spabo jaarkalender te gaan.
Check wel af en toe of er iets is gewijzigd. Onze club is flexibel, dus onze agenda moet ook flexibel zijn.
Houd corona van Spabo
Ben jij op vakantie geweest in een land dat tijdens je verblijf code oranje of rood had? Of heb je afgelopen twee weken contact gehad met iemand die positief is getest op corona, blijf dan nog even thuis en kom niet naar Spabo. Een training of wedstrijd missen is beter dan corona op de club!
We kunnen je niet dwingen om twee weken thuis te blijven. We doen wel een dringend beroep op je gezonde verstand. Eén besmetting op de club kan het hele hockeyseizoen naar de knoppen helpen. Voor heel veel mensen. Los nog van het gevaar dat je meeneemt. Misschien word jij niet doodziek van corona, maar je teamgenoot of een clubgenoot misschien wel.

Waarom we je niet verbieden te komen? Kan gewoon niet en willen we ook niet. Dus laat je gewoon testen of blijf even thuis, tot je weet of je het wel of niet hebt.

Stay safe
Coach- en infoavonden online
Vooralsnog zijn alle fysieke coach- en info-avonden die we normaal gesproken aan het begin van het seizoen houden even uitgesteld. We gaan al die info online delen via filmpjes en via online bijeenkomsten. Daarover krijgen coaches en nieuwe ouders zsm bericht.
Dat is niet zoals jullie van ons gewend zijn, maar ja.......'t is nog even niet anders.
Extra waterpunt op kruising
Vlakbij de kruising van de 4 velden is een nieuw waterpunt. Dat is bedoeld om bidons te vullen. Het is geen speelplaats of de bedoeling direct uit die kraan te drinken.
Bij deze het verzoek aan ouders om op de kinderen te letten en ze aan te spreken op misbruik van dat waterpunt. Dat mag ook als het niet jouw kinderen zijn.
Clubhuis vol = vol, limo schenken we beneden
Het kan komende tijd gebeuren dat je te horen krijgt dat het clubhuis 'vol' is en dat je niet meer naar binnen mag. Het lijkt dan misschien dat er nog best mensen bij kunnen, maar dat kan dan niet vanwege de RIVM-richtlijnen. Volg in dat geval de aanwijzingen van de vrijwilligers op en zoek een plekje elders op de club.
Wil je met of voor een aantal mensen iets halen in het clubhuis? Loop dan niet met z'n allen naar binnen, maar laat één persoon halen voor meerdere mensen.

Limonade na de jongste jeugdwedstrijden schenken we voortaan onder de overkapping bij het benedenterras. Dat gebeurt voorlopig niet meer in het clubhuis.
Foodtrailer en stretchtent voor extra horecapunt
Er komt een tweede horeca-uitgiftepunt op de club. Direct naast het kruispunt tussen de 4 velden komt een foodtrailer met royale stretchtent te staan om tijdens de speelweekeinden en evenementen de druk op het clubhuis te verminderen. Tent en trailer zijn door sponsors aangeboden.
Uiteraard gaan we die sponsoren nog aan jullie voorstellen als we de trailer en tent in gebruik nemen. Dat gebeurt hopelijk al in september.
Vanaf 17 augustus (bijna) iedereen aan de slag
Komende week beginnen voor iedereen de trainingen (senioren, junioren, trimmers, veteranen en jongste jeugd). Alleen de Boschkabouters en Funkeys beginnen pas op vrijdag 28 augustus.
Keeperstassen bijna klaar
De keepersmaterialencommissie is druk bezig met de keeperstassen. Alle keepers en coaches krijgen komende week bericht wanneer de tassen worden uitgegeven. Heb je je tas eerder nodig, mail of bel dan naar Anouk Simonse: anouknicole1969@gmail.com of 0620873384.
5/6 september competitiestart
De competitie begint voor bijna iedereen het weekeinde van 5 en 6 september. Alleen jongens en meisjes A1 en B1 beginnen al op 29 augustus. Je kunt in de app al alle wedstrijden tot tenminste 3 oktober zien. De speeltijden worden zsm ingevoerd.
Agenda
17 aug start alle trainingen
22 aug veteranentoernooi
28 aug 1e training Funkeys en Boschkabouters
29 aug
start competitie AB1-teams
29 aug Spabo Startdag
5 sept start competitie jongste jeugd en junioren
6 sept start competitie senioren en veteranen
't Spandersbosch | Sportpark Crailoo 8 | 1222 AA Hilversum | 035 - 5445701
info@spandersbosch.nl | www.spandersbosch.nl