Registreer je bezoek * 2e koffiepunt beneden
 
't Spandersbosch
Nieuwsbrief 2 seizoen 2020/2021 26 augustus 2020
Voorzitter | Evenementen | Org | Verslagen | Senioren | Junioren | Jeugd | Wedstrijden | Trainingen
Laat weten dat je op de club bent
 
De competitie staat voor de deur. De A&B-topteams starten aanstaande zaterdag al. Alle andere jeugdteams oefenen komend weekeinde ook. Inmiddels oefenen de senioren ook al. Heerlijk weer.

Natuurlijk zijn er beperkingen en regels. Het is niet anders. Als we ons daar aan houden, houden we corona met een beetje mazzel buiten de deur.

Gezond verstand gebruiken, thuisblijven bij twijfels over je gezondheid, geen wedstrijdgeknuffel en afstand houden spelen de belangrijkste rol.

Komend weekeinde beginnen we in de weekeinden op de club met het registreren van iedereen die op de club komt en ouder is dan 13 jaar. Waarom? Omdat we ook als horeca-gelegenheid worden gezien en derhalve gezondheidscheck moeten doen en contactgegevens moeten registreren. Uiteraard gaan we zorgvuldig met de gegevens om en worden die na 14 dagen verwijderd.

Je kunt je registreren via een QR-code die op posters op stoepborden staat (en hier linksboven). Ook kun je je eenvoudig registreren via spabo.net

Laten we duimen en hopen op een heerlijk, zorgeloos seizoen.

 
Plu mee en kleed je goed aan
 
Nee, het is niet gezellig, maar het kan (voorlopig) niet anders. Hou er met slecht weer rekening mee dat je niet, zoals je gewend was, zomaar in het clubhuis kunt schuilen. Als de zitplaatsen binnen bezet zijn, is het clubhuis vol.

Extra koffiepunt

We gaan onder de overkappingen rond het clubhuis zoveel mogelijk zitplaatsen maken met voldoende afstand.
Vooruitlopend op de @Spabo foodtrailer die we hopelijk eind september in gebruik kunnen nemen, maken we beneden tijdelijk een extra koffie-thee-chocolademelk-croissants en muffin-uitgiftepunt en er komt binnenkort een grote stretchtent bij de kruising tussen de vier velden, maar kleed je bij slecht weer dus goed aan en neem je plu mee.

Ps: we hebben nog Spandersbosch-paraplu's te koop op de club.

Voorlopig vragen we om met maximaal 1 ouder per kind naar jeugdwedstrijden te komen, zodat we kunnen blijven voldoen aan de richtlijnen van de overheid wat betreft het maximum aantal toeschouwers dat we tegelijk mogen ontvangen op ons park. Tegenstanders vragen we hetzelfde. Deze beperking geldt voorlopig niet voor de (senioren)wedstrijden op zondag.
 
Eind september aanpak veld 3
 
Eind september (28-ste) beginnen we met de vervanging van veld 3.
Op 31 oktober kunnen we het nieuwe (water)veld dan weer gebruiken. Tot 28 september hebben we dus nog 4 velden.

 
5 september maatbitje happen
 
Zaterdag 5 september kun je tussen 10.00 en 15.00 uur bitje happen op de club.
Vantevoren aanmelden is verplicht! Klik hier voor meer info! Klik hier om je aan te melden (je ontvangt een bevestiging)

I.v.m. Covid 19 is de werkwijze aangepast en worden de richtlijnen van het RIVM / ANT / KNMT gevolgd.

Op de hapdag: > handen desinfecteren> melden bij administratietafel > kleur kiezen en afrekenen > afdruk nemen > beschermer thuis ontvangen.
 
't is gedoe, maar zo doen we het!
 
Bijgaand alle corona-maatregelen die momenteel op en rond Spabo van toepassing zijn.

*Op ons park mogen 250 toeschouwers tegelijk zijn, dat is exclusief spelers, officials, vrijwilligers en personeel (maar……als die na hun wedstrijd op de club blijven tellen ze wel weer mee als toeschouwer). Dus hoe jammer ook, neem voorlopig maximaal één ouder per speler mee als je naar de club komt voor een jeugdwedstrijd. De 250-toeschouwers regel geldt voor alle sportclubs in ons land. Dus houd dit ook bij uitwedstrijden aan. Het kan zijn dat andere clubs iets andere regels aanhouden. Check hun website voor je er heen gaan.

*Op het terras, in het clubhuis en de tribune moet je zitten, op afstand van elkaar. Afstand houden hoeft niet als je bij elkaar in huis woont. Direct langs het veld mag je wel staan en iets consumeren, mits je maar anderhalve meter afstand houdt van je mede-toeschouwer(s).

*In ons clubhuis geldt eenrichtingsverkeer. Er staan pijlen op de grond die de looprichtingen aangeven en stickers die twee meter afstand aangeven. Volg die bewegwijzering, ook als je het onzin vindt, je clubgenoten vinden dat -om gegronde redenen- misschien niet.

*Je gaat beneden het clubhuis in. Daar ga je ook naar binnen voor de toiletten. Je gaat via ‘boven’ naar buiten. Of je gaat direct via de Salon naar buiten, of als je wat hebt besteld aan de bar, via de schuifpui.
Midden onder het terras zijn ook vier toiletten.

*De buitentrap naar het boventerras bij de beneden-ingang is afgesloten, de buitentrap aan de andere zijde van het terras is alleen om het terras te verlaten. Op alle terrassen moet je zitten als je daar verblijft of wat eet of drinkt.

*Kinderen mogen gewoon in de speeltuin spelen.

*Mondkapjes en vervoer: jongste jeugd (Boschkabouters, F-jes, 6&8-tallen) en D-junioren mogen zonder mondkapjes samen in de auto van en naar wedstrijden en trainingen. Als de chauffeur dat prettig vindt mag/kan hij/zij zelf uiteraard een mondkapje dragen.

*Vanaf de C-leeftijd moet iedereen (kinderen en volwassenen) die in dezelfde auto meerijdt en niet bij elkaar woont naar en van wedstrijden en/of trainingen een mondkapje dragen in de auto.

*Douche- en kleedruimtes mogen worden gebruikt, maar ook daar geldt de afstandsregel van anderhalve meter. 18+ mag met maximaal 6 mensen tegelijk in een kleedkamer en met maximaal twee mensen tegelijk douchen.

*Op het boven- en het benedenterras staan een heleboel tafels en banken, ook onder de overkapping beneden staan banken en tafels. In het clubhuis is het meubilair zo neergezet en uitgeteld dat er een maximaal toegestaan aantal mensen in kan. Er mogen niet meer mensen in het clubhuis dan er zitplaatsen zijn, met uitzondering van de mensen die bij de bar aan het bestellen zijn.

*Ga niet schuiven met het meubilair in het clubhuis en op het terras. Op de tafels en banken zijn kruizen geplakt. Die plekken laat je vrij, tenzij je samen een huishouden voert.

Specifiek voor 18+

*Houd overal anderhalve meter afstand. Dus ook op het veld tijdens de rust, voor- of nabespreking en in de dug-out probeer je anderhalve meter afstand te houden.

*Rijd je samen in één auto naar of van de training of een wedstrijd en woon je niet met je medereizigers samen dan is het advies een mondkapje te dragen in de auto.

*Voor teambesprekingen voor 18+ in het clubhuis dien je een verzoek in bij de verenigingsmanager. Per geval wordt bekeken of het mogelijk is.

*Teambesprekingen buiten hoef je niet aan te vragen. Houd dan ook wel afstand van elkaar.We volgen met bovenstaande adviezen en maatregelen de richtlijnen van het RIVM, het NOC*NSF en de KNHB en voeren dat uit zoals op onze club praktisch mogelijk is. We zijn geen experts, maar hebben het beste voor met jullie en met een goed verloop van de competitie. 

Het bestuur van ‘t Spandersbosch

***Noot voor coaches: Ons advies is om zo veel mogelijk een eigen, persoonlijk masker te gebruiken bij het uitlopen van de strafcorner. Is dit niet mogelijk, plaats dan achter het doel een desinfecterende alcohol spray waarmee de materialen ontsmet kunnen worden. Dit is tijdens wedstrijden wellicht een taak voor de wisselspelers.

De Spabohap is terug
We gaan het vrijdag weer proberen: de Spabohap. Vanaf 17.00 uur serveren we lasagne. Let wel op: het clubhuis heeft een beperkte capaciteit.
Je moet tevoren reserveren en het aantal personen en hun leeftijd opgeven. Dat doe je via clubmanager@spandersbosch.nl

We hanteren drie tijdsblokken, van 17.00 tot 17.50, van 18.00 tot 18.50 en van 19.00 tot 19.50. Vol = vol.

Het is een eerste poging in deze rare tijd, dus wees niet boos als je achter het net vist en de boel al snel is volgeboekt.
De belangrijkste regels op ONZE club

Let op! Iedere club geeft hier eigen aanvulling aan.* In het clubhuis moet je aan een tafel gaan zitten. Vol = vol (helaas).
* Ben je 18+ dan mag je met maximaal 6 mensen tegelijk in de kleedkamer. En met maximaal twee mensen tegelijk douchen.
* Kleedkamers mogen niet worden gebruikt voor teambesprekingen.
*Alleen tijdens de wedstrijd hoeven 18-plussers zich niet aan de 1,5 m. regel te houden. In pauzes en in dug-outs moet dat dus wel.
* Alles onder 13 jaar hoeft onderling geen afstand te houden.
* Alles tussen de 13 en 18 jaar houdt onderling waar mogelijk 1,5 m. afstand en houdt sowieso 1,5 m afstand van 18+.
* Als je het clubhuis in gaat MOET je je registreren via de QR-code op een van de stoepborden op de club of via spabo.net
* Ook als het slecht weer is en de zitplaatsen in het clubhuis zijn allemaal bezet, kun je NIET het clubhuis in.
24 oktober alsnog GJK
24 oktober, de zaterdag na de herfstvakantie, worden alsnog de Gooise Jeugd Kampioenschappen gehouden. Die dag spelen de junioren van de zes Gooise hockeyclubs tegen elkaar. Het programma volgt komende weken. Er wordt gespeeld op alle clubs.
Alle jongens C spelen op 't Spandersbosch.
Limo voortaan beneden
De limonade na de wedstrijd wordt voortaan beneden uitgegeven, onder de overkapping bij het clubhuis. De kinderen hoeven dus niet meer het clubhuis in voor hun limonade.
Heren C 45+ zoekt mannen
Ben je ouder dan 45 jaar, kan je nog een sprintje trekken en wil je de stick weer eens (wat vaker) oppakken? Heren C 45+ zit met 14 spelers en zoekt spelers die willen invallen of die vast teamlid willen worden. Informatie bij Simon (06-22775440) of Idzard (06-51479668)
Jaarkalender gereed
Klik hier om naar de Spabo jaarkalender te gaan.
Check wel af en toe of er iets is gewijzigd. Onze club is flexibel, dus onze agenda moet ook flexibel zijn.
Houd corona van Spabo
Ben jij op vakantie geweest in een land dat tijdens je verblijf code oranje of rood had? Of heb je afgelopen twee weken contact gehad met iemand die positief is getest op corona, blijf dan nog even thuis en kom niet naar Spabo. Een training of wedstrijd missen is beter dan corona op de club!
We kunnen je niet dwingen om twee weken thuis te blijven. We doen wel een dringend beroep op je gezonde verstand. Eén besmetting op de club kan het hele hockeyseizoen naar de knoppen helpen. Voor heel veel mensen. Los nog van het gevaar dat je meeneemt. Misschien word jij niet doodziek van corona, maar je teamgenoot of een clubgenoot misschien wel.

Waarom we je niet verbieden te komen? Kan gewoon niet en willen we ook niet. Dus laat je gewoon testen of blijf even thuis, tot je weet of je het wel of niet hebt.

Stay safe
Doe een rondje koffie
Wil jij koffie langs de lijn of na de wedstrijd? Haal dan direct voor de andere ouders van je team. Scheelt een hoop drukte bij de koffie-uitgifte.

Dat verzoek geldt ook voor het limonade halen na de wedstrijd; stuur 1 ouder naar het limo-punt onder de overkapping bij het clubhuis. Kan iemand anders met het team vast een plekje zoeken ergens op de club. Scheelt een hoop gekrioel.
Keepersmateriaal via Anouk
Heb jij de keeperstas nog niet, of is er een probleem met de tas of het keepersmateriaal, mail of bel dan naar Anouk Simonse: anouknicole1969@gmail.com of 0620873384.
5/6 september competitiestart
De competitie begint voor bijna iedereen op 5 en 6 september. Alleen jongens en meisjes A1 en B1 beginnen zaterdag al. In de app en op de site staan alle wedstrijden al tot tenminste 3 oktober.
Agenda
28 aug 1e training Funkeys en Boschkabouters
29 aug
start competitie AB1-teams
29 aug Spabo Startdag
5 sept start competitie jongste jeugd en junioren
6 sept start competitie senioren en veteranen
't Spandersbosch | Sportpark Crailoo 8 | 1222 AA Hilversum | 035 - 5445701
info@spandersbosch.nl | www.spandersbosch.nl