Snijd je eigen pielveldje uit * Wel of geen zaalhockey?
 
't Spandersbosch
Nieuwsbrief 5 seizoen 2020/2021 17 september 2020
Voorzitter | Evenementen | Org | Verslagen | Senioren | Junioren | Jeugd | Wedstrijden | Trainingen
Snijd je eigen pielveldje uit
 
Al een hele tijd op zoek naar een lekker stuk kunstgras voor een pielveldje of voor onder de schommel, of in plaats van dat mossige lapje wannabe gras op die donkere plek in de hoek van de tuin?
Zondag 27 oktober vanaf 15.00 uur mag je je eigen stuk(je) kunstgras komen uitsnijden uit veld 3. Voor € 10,- heb je dan een mat voor je eigen pielveldje of wat je er ook mee van plan bent. 10, 20, 30, 40 of 50 m2 of nog groter, dat maakt niet uit.
Zelf je stanleymes mee en je vervoer regelen en je bent spekkoper. Met de opbrengst gaan we weer iets leuks doen op de club.

 
Italiaanse Spabohap
 
We hebben morgen (18 sept) een puur Italiaanse Spabohap; pasta pesto, pasta funghi, formaggio en salami en voor de niet pasta-eters een pizza.
Reserveren is nodig via clubmanager@spandersbosch.nl

De tijdsloten zijn 17.00-17.50, 18.00-18.50, 19.00-19.50.
Naam en aantal personen (volwassenen en kinderen) vermelden graag.
Je kunt morgen natuurlijk ook binnenlopen en kijken of er nog plaats is. Risico is wel dat het eten op is of er geen (zit)plaats meer is. En je moet zitten :-)
 
We glijden op de schaal van Corona
 
We glijden wat af op de schaal van Corona. Het was afgelopen weekeinde vanaf vrijdagmiddag tot zondag einde dag weer ouderwets gezellig op de club.
Maar als het gezellig is, blijkt anderhalve meter ineens snel kleiner te worden. Bij deze de oproep om dat in de gaten te houden. Dan kunnen we het nog heel lang gezellig houden.

Mager 7-tje derhalve deze week voor ons Corona-gedrag. Nog wel voldoende, maar kan beter.

Weekrapport:
*Eerste Spabohap? Let op, bij (te)veel gezelligheid.
*Drukte en gedrag in het clubhuis? Voorbeeldig.
*Gedrang bij de fietsen? Nul.
*Opstoppingen bij de trappen of op het terras? Zero.
*Gebruik en gedrag bij de buitenbar? Perfect.
*Zondagmiddag? Kan zorgvuldiger.


Ps: scannen doe je omdat je dan kan worden benaderd in geval van bron- en/of contactonderzoek en niet voor niets, ook in het Gooi heerst Corona.
 
Coronacheck voor je vertrek
 
Doe voor je naar een andere club vertrekt voor een uitwedstrijd een coronacheck op hun site.

Daarmee voorkom je onaangename verrassingen. Misschien mag je helemaal niet kijken bij je kind. Iedere club heeft eigen regels. Die zijn afhankelijk van hoe de gemeente er in staat en kunnen ook per week veranderen. Dus ook als je al een keer ergens bent geweest, gewoon weer even op hun site kijken.
 
Op één avond spelregelkennis en examen
 
Er zijn nog enkele plekken op de stoomspelregelavond voor ouders op donderdag 8 oktober. Op woensdag 4 november is er nog ruimte genoeg voor aanmeldingen.
Tijdens de stoomspelregelcursussen voor ouders doe je nog dezelfde avond examen. Van 19.00 tot 20.30 oefen je spelregels aan de hand van oude examens. Van 20.45 tot 22.00 doe je examen.

Grijp je kans. Als je de spelregels kent is kijken naar je kind nog leuker.

.
Vanwege Covid-19 kunnen er 25 ouders meedoen per sessie. Je kunt thuis oefenen via e-learning.

Opgeven bij mlhoencamp@gmail.com, vermeld daarbij:
- naam en voorletters - geboortedatum - mobiel nummer - emailadres voor de online module - naam kind en team.
 
Nog een vriendje: neem haar mee!
 
Zit jij in groep 6 of in groep 4 en heb jij een vriendinnetje dat graag op hockey wil? Bij de 8-tallen en de F-meisjes kunnen we nog enkele meisjes plaatsen. Mail naar JJcommissie@spandersbosch.nl en je krijgt heel snel antwoord. Je kan direct beginnen.
 
Denk aan Kopen voor je Club
 
Koop jij nog steeds flink online; denk dan aan kopen voor je club. Kost jou niets, levert de club extra inkomsten op. Er doen teveel online winkels aan mee om op te noemen. Klik hier om direct naar Kopen voor je Club te gaan. We hebben al € 2000,- gespaard.
Aanmelden zaalhockey
Tot en met zaterdag 19 september kunnen junioren, 6&8-tallen en seniorenteams zich aanmelden voor zaalhockey. Over hoe je je kunt aanmelden heb je al mail gehad.
Hieronder vind je een bericht van de KNHB over status van zaalhockey en het wel of niet doorgaan van die competitie vanwege de corona-maatregelen.
Wel of geen zaalhockey?
De KNHB heeft alle clubs gisteren gemaild over het zaalhockeyseizoen en de eventuele impact van het coronavirus daarop. In het kort de mail van de KNHB:


Op dit moment beginnen in Nederland alle andere zaal(competitie)sporten weer. Met de diverse bonden heeft de KNHB veel overleg over de actuele stand van zaken met betrekking tot het coronavirus. Op dit moment is er geen reden om niet in de zaal te sporten. Er zijn geen overheidsrestricties en de KNHB en de verenigingen hebben zalen ingepland of gehuurd. Daarbij is het wel van belang dat de gehuurde zalen aan de ventilatie- en andere aanvullende coronaregels voldoen (bekend bij de gemeentes).

Tegelijkertijd heeft de KNHB twijfels bij het laten doorgaan van de zaalcompetitie. Deze twijfels liggen in de financiële risico’s die de verenigingen en de KNHB aangaan (zaalhuren, neerzetten van blaashallen), en de door corona vereiste extra inzet van vrijwilligers in een periode die toch al veel vraagt van verenigingen.

Hoewel de zaalcompetitie een belangrijke competitie is (meer dan 100.000 spelers), is de zaalcompetitie slechts een onderdeel van onze sport. Dat is wezenlijk anders bij sporten die alléén in de zaal uitkomen. Bovendien kunnen de KNHB en de clubs alternatieve veldcompetities opzetten waardoor iedereen ook in de winter kan blijven sporten. Deze competities zouden gespeeld kunnen worden op de clubs, waardoor de verenigingen ook tijdens de winter open kunnen zijn.

De KNHB concludeert dat het nog te vroeg en te complex is om nu al een definitieve beslissing te nemen. De ontwikkelingen worden gevolgd, er blijft contact met de zaalsportbonden en NOC*NSF en begin oktober volgt een beslissing.
Komende weken polst de KNHB competitieleiders in de districten en vertegenwoordigers van verenigingen.

De afdeling Competitiezaken start wel de voorbereidingen van de zaalcompetitie. Daarnaast worden alternatieven – zoals een midwintercompetitie – nader uitgewerkt, mocht zaalhockey niet doorgaan.
Leuk woensdagmiddagbaantje
Ben jij A, B of C-junior en ben je op woensdag vroeg uit? Word dan assistent trainer. Mail Cindy dat je graag wilt helpen om de F-jes te trainen.
We kunnen jongens en meisjes gebruiken voor de woensdag- en vrijdagmiddag. Mail Cindy (cindy.hcspabo@gmail.com).
Keepersmateriaal via Anouk
Is er een probleem met je keeperstas of keepersmateriaal, mail of bel dan naar Anouk Simonse: anouknicole1969@gmail.com of 0620873384.
Agenda
18 sept Italiaanse Spabohap
24 sept Spelregelavond junioren
't Spandersbosch | Sportpark Crailoo 8 | 1222 AA Hilversum | 035 - 5445701
info@spandersbosch.nl | www.spandersbosch.nl