Nieuw trainingsschema* Strengere coronaregels
 
't Spandersbosch
Nieuwsbrief 6 seizoen 2020/2021 25 september 2020
Voorzitter | Evenementen | Org | Verslagen | Senioren | Junioren | Jeugd | Wedstrijden | Trainingen
Maandag nieuw trainingsschema
 
Maandag gaat veld drie er uit. Daarom is er een nieuw trainingsschema gemaakt waarop alle teams over drie velden zijn verdeeld. Dat schema gaat maandag (28 september) in en wordt vrijdag (25 september) naar iedereen gemaild. We hebben geprobeerd de trainingstijden zoveel mogelijk gelijk te laten blijven.
Het schema geldt waarschijnlijk tot eind oktober. In de laatste week van oktober zou het nieuwe veld klaar moeten zijn.

 
Kom zondag 27.9 pielveldje halen
 
Zondag (27 september) gaat veld drie in de uitverkoop. Een stuk(je) kunstgras nodig? Vanaf 15.00 uur kun je een stuk komen halen. Zelf snijden, zelf vervoeren. € 10,- per stuk, groot of klein maakt niet uit. 
Je kunt alleen maar pinnen :-)

 
Klanten? Nee, leden
 
Ik ben een clubkind. Vader oprichter, voorzitter en hoofdtrainer van een volleybalclub, moeder wedstrijdsecretaresse club en district. En, pa had een eigen zaak.

Wij volleybalden allemaal, zus en broers ook. Vaak gingen er na een wedstrijdavond mensen mee naar huis. Soep om één uur ’s nachts met tien man. Mooie herinneringen.
Bij ons thuis werd het clubblad gestencild. Voor de jongeren; stencillen was de voorloper van kopiëren. Maakte trouwens een klereherrie.
Op mijn veertiende trainde ik mini’s en op mijn achttiende een heren 1. Mijn wieg stond zogezegd in een clubhuis.

Zomer 1994 belandde ik bij ’t Spandersbosch. Mijn vrouw hockeyde, ik niet. Zij kende het verenigingsleven ook. Sterker nog, ‘opa’ staat op z’n 89-ste nog steeds achter onze Spabo-bar, organiseerde ooit befaamde veteranentoernooien in Son. Floot op z’n 85-ste nog in de zaal.

Toen onze oudste van vier jongens ging hockeyen werden ‘wij’ lid. De trainster was een moeder. Had geen kinderen min die leeftijdsgroep, maar had een clubhart. Zij dééd dat gewoon, vaak met haar kinderen, die dat ook ‘gewoon deden’, omdat mam dat vroeg. Als ik toekeek hoe ze met veertig mini’s, waaronder drie van ons, op het veld stond te Anne Maria Koekkoeken voelde ik me ongemakkelijk. Dat jeukte.
‘Zal ik helpen’, floepte ik er als vanzelfsprekend een keer uit van achter het hek. Ik was ‘s middags vrij, gek van sport, wist weinig tot niets van hockey, maar mijn drie jongens 7, 7 en 8 ook niet. En tenslotte stonden daar míjn kinderen.

Inmiddels zit ik tot mijn oksels in Spabo, heb ik er weer twee ukken rondhuppelen, sta ik alweer regelmatig op het veld en is onze club een grote, gezellige, fantastische vereniging geworden, zo groot dat er wat professionals nodig zijn om de boel draaiend te houden. Kan niet anders, we zijn groter dan de grootste scholengemeenschap in Hilversum. Maar nog steeds een vereniging, met een handjevol professionals dus, maar geen conciërge, receptie, leerjaarmentoren of conrectoren, geen technische dienst, IT-afdeling, HR, driehoofdige directie of schoolpsycholoog. Maar met vooral heel veel vrijwilligers; penningmeester, voorzitter, secretaris, jeugdcommissieleden, arbitragecommissieleden, materiaalbeheerders. Vrijwilligers, clubmensen, met kinderen op de club. Ze ‘doen’ het gewoon. Voor nop. Voor hun kinderen. Met elkaar.

Waarschijnlijk ben ik daarom allergisch voor mailtjes dat ‘de club het maar gewoon moet regelen, want we betalen ook al zoveel contributie’.
Van de zin ‘de club moet het regelen’, corona of niet, krijg ik enorme jeuk. Daarom word ik link van mailtjes als ‘voor mijn klanten moet ik ook zorgen dat het gewoon geregeld is’.
Klanten? Mijn vader had klanten, op de zaak. Die ging om zes uur dicht, daarna was hij verenigingsman, begon het clubleven. Leden waren of werden vrienden voor het leven.

Namens al die andere vrijwilligers wil ik zulke mailtjes ook niet snappen. DE CLUB, die vorm je samen, daar ben je lid van. 
‘Of je kunt helpen? Tuurlijk, altijd!’

 
Urban 3 tegen 3 in herfstvakantie
 
Vrijdag 16 oktober, de laatste vrijdag van onze herfstvakantie, organiseert Urban Fieldhockey bij ons op de club weer een 3 tegen 3 Urban hockeytoernooi. Het evenement is voor E8-spelers, D- en eerstejaars C-jeugd. Je geeft je op met z'n drieën en meedoen kost € 25,- per persoon. Daar krijg je ook een gezonde lunch voor. 
Het toernooi, van 11.00 tot pakweg 15.00 uur, is voor iedereen, dus ook voor hockeyers van andere clubs.
Info en inschrijven via www.urbanfieldhockey.nl
 
Traditionele Herfstkamp Sportways
 
Maandag 12, dinsdag 13 en woensdag 14 oktober organiseert Sportways bij ons het traditionele Herfstkamp.

Kun jij niet stilzitten in de herfstvakantie, schrijf je dan in. Twee of drie hele dagen aan de slag met de flats, backhand of chop en perfectioneer jouw hockeyskills. Je krijgt leuke, vernieuwende en fanatieke trainingen op basis van jouw leeftijd en niveau. Zo gaat iedereen als betere hockeyer naar huis. 

• Kids | 5 t/m 7 jaar | 2 / 3 dagen
• YoungStars | 7 t/m 9 jaar | 2 / 3 dagen
• Juniors | 10 t/m 13 jaar | 3 dagen

Tijdens de kampen worden de richtlijnen van het RIVM en de KNHB gehanteerd. SportWays heeft een protocol dat succesvol is getest.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.
 
Coronacheck voor je vertrek
 
Doe voor je naar een andere club vertrekt voor een uitwedstrijd een coronacheck op hun site.

Daarmee voorkom je onaangename verrassingen. Misschien mag je helemaal niet kijken bij je kind. Iedere club heeft eigen regels. Die zijn afhankelijk van hoe de gemeente er in staat en kunnen ook per week veranderen. Dus ook als je al een keer ergens bent geweest, gewoon weer even op hun site kijken.
Wel pannenkoeken, geen Spabohap
We hebben vrijdag (25 sept.) een pannenkoekenteammaaltijd voor de jongste jeugd, de Spabohap die op het programma stond is geschrapt. Afgelopen vrijdagen was het prachtig weer, de verwachting voor vrijdag 25 september is minder mooi.
We nemen vanwege de toename van corona-gevallen ook in onze regio geen risico met het 'openhouden' van de club, laten daarom de kinderen wel lekker eten op de club, maar willen ouders liever thuis laten eten.
Borrel buiten prima, onder onze nieuwe tent (zie foto boven) of het met parasols overdekte terras, maar een te groot aantal volwassen eters vinden we een te groot risico voor de club.

Hopelijk kunnen we snel de volgende Spabohap bekendmaken.
Scherper op corona
De coronaregels op de club zijn aangescherpt. Daarmee nemen we een voorschot op de strengere richtlijnen die op ons afkomen zodra er extra maatregelen van kracht worden in onze veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek. Naar verwachting worden die extra maatregelen door de overheid vrijdag (25 sept) bekend gemaakt.
Daarnaast zijn er onder onze leden inmiddels positieve gevallen geregistreerd. Met extra alertheid en handhaving willen we voorkomen dat COVID-19 zich op de club verder verspreid.

*Onze kleedkamers zijn alleen open voor iedereen onder 18 jaar.
*De douches mogen niet worden gebruikt.
*Neem de 1,5 meter afstand overal in acht.
*In het clubhuis zijn maximaal 50 volwassenen tegelijk toegestaan.
*Bij gebruik van clubhuis registreer je je via de QR-code.
*Neem alle hygiëne-voorschriften in acht.
Nieuwe plek voor de AED
We hebben een nieuwe plaats voor de AED. Het nieuwe reanimatie-apparaat is opgehangen aan de buitenmuur naast de hoofdingang beneden. Daardoor is het altijd te gebruiken, ook als het clubhuis bij een calamiteit onverhoopt dicht is.
Wel of geen zaalhockey?
De KNHB beslist begin oktober of de zaalhockeycompetitie komend seizoen doorgaat of niet. Zodra er meer bekend is, melden we dat jullie direct.
Leuk woensdagmiddagbaantje
Ben jij A, B of C-junior en ben je op woensdag vroeg uit? Word dan assistent trainer en mail Cindy dat je wilt helpen bij de F-jes. Cindy.hcspabo@gmail.com.
Volvo Buitenweg Hofleverancier
Onze sponsor Volvo Buitenweg viert dezer dagen een bijzonder feestje. Ze mogen zich Hofleverancier noemen. Dit predicaat is door Koning Willem-Alexander toegekend vanwege het 125-jarig jubileum van Buitenweg.
Buitenweg geldt al sinds 1895 als betrokken leverancier van mobiliteit. En natuurlijk ook al jaren als onze betrokken sponsor.
Jumbo Hockey-bidons; € 1,-
Bidons nodig voor je team? Jumbo Hockey (voorheen Hockey Republic) heeft bidons in de opruiming; € 1,- per stuk.
Keepersmateriaal via Anouk
Is er een probleem met je keeperstas of keepersmateriaal, mail of bel Anouk Simonse: anouknicole1969@gmail.com of 0620873384.
Agenda
25 sept, pannenkoeken jongste jeugd
27 sept, opruiming veld drie
28 sept, aanvang aanleg veld 3
28 sept, trainen volgens nieuw schema
29 sept, spelregelavond junioren
30 sept, sportdag de Wilge
30 sept, training fluitcoaches

't Spandersbosch | Sportpark Crailoo 8 | 1222 AA Hilversum | 035 - 5445701
info@spandersbosch.nl | www.spandersbosch.nl