Senioren terug naar oude tijden * GJK 28 augustus
 
't Spandersbosch
Nieuwsbrief 27 2020/2021 22 april 2021
Voorzitter | Evenementen | Org | Verslagen | Senioren | Junioren | Jeugd | Wedstrijden | Trainingen
Fijne vakantie, maar hockeyen mag
 
We mogen vanaf volgende week weer een beetje meer. Zodra de avondklok er af gaat (volgende woensdagochtend) wordt het weer iets normaler op de club. Senioren en veteranen kunnen dan terug naar de oude trainingstijden. In de meivakantie verzorgt de club (nog) geen trainingen, maar vanaf 10 mei is het voor de senioren en veteranen dus weer een beetje als vanouds, gewoon 's avonds trainen en niet meer op zondag.
Op dit moment geldt voor alle 27+ leden nog wel de regel van maximaal 4-man-per-groepje, maar dat kan komende twee weken nog veranderen.

Meer informatie voor de senioren en veteranen volgt daarom komende twee weken.

Dan de vraag waarom er in de vakantie niet wordt getraind. Die horen we regelmatig. Veel van onze trainers hebben kinderen, hebben ook vakantie, en allemaal hebben ze gewoon afspraken met de club, inclusief afspraken over vakanties, net als in het onderwijs. Juist daarom zijn er hockeykampen op de club.

Je kunt je voor die kampen nog opgeven. Zie elders deze nieuwsbrief.

Rest nog jullie een fijne vakantie toe te wensen.

En, zoals altijd; wil jij komende twee weken lekker hockeyen op de club, dat mag. Boven de 27 jaar dus maximaal met z'n vieren, ben je jonger, dan mag je met andere Spandersbosschers van alles afspreken.
 
Cindy's 'helaas' corona-relaas
 
Afstand houden (zinvol/onzin), mondkapje (geen zin/prima), handenwassen (doei/gewoon doen), clubhuis en terrassen dicht (terecht/gezeik).

Iedereen heeft een mening, voor of tegen, zin of onzin. 'Onze' Cindy, helaas ervaringsdeskundige, heeft ook een mening; klik hier voor haar indringende corona-relaas.
 
Groen bezig!
 
We zijn lekker groen bezig. In tenminste twee nestkastjes op de club zitten koolmezen. En die eten......(juist) processierupsen. Hopelijk hebben we dit jaar op ons park dus geen overlast van de eikenprocessierups.
 
Super leuke keepersclinic
 
Zes 8-tallers deden zondagmorgen mee aan een super leuke keepersclinic. Die werd gegeven door Annigje, Tim en Wiebe. Zij namen de jongens en meiden een dik uur stevig én speels onder handen. Of daarmee nieuwe keepertjes werden geboren weten we nog niet.
Er is ook een keepersclinic voor junioren op komst, om wat oudere jongens en meiden enthousiast te maken voor het keepersvak. Daarover binnenkort meer informatie.
 
7 tegen 7 was een feestje
 
De 7 tegen 7 wedstrijden zitten er op. Wij van de jeugdcommissie vonden het een feestje om te organiseren.
Eerst speelden de lijnteams 7vs7, afgelopen twee weken speelden alle andere junioren 'overdwars' tegen elkaar. De een vond het leuker dan de ander, maar het was wel weer eens wat anders, zo was de algemene mening. Als jeugdcommissie vonden wij het in ieder geval super leuk om te organiseren en vonden we het ook super dat jullie allemaal kwamen meedoen.
Voor de laatste speeldagen van dit seizoen, eind mei en begin juni, gaan we weer iets verzinnen. Tenzij de KNHB morgen alsnog zegt dat er competitie gespeeld gaat worden, maar dat kunnen we ons niet voorstellen.
Op de foto één van de winnende D-teams, die werden getrakteerd op een Tony Chocolony Box.
De jeugdcommissie
 
3vs3 super spannende potjes
 
Het 3 tegen 3 hockey van de 6&8-tallen was een groot succes afgelopen twee zaterdagen. Het hoge tempo, de bal die niet 'uit' kon (dus lekker veel in het spel bleef) en het snelle spel met de balken; iedereen genoot er van. Voor na de meivakantie gaan we weer nieuwe dingen bedenken voor de jongste jeugd.
In ieder geval staat er voor alle F-jes, 6&8-tallen 19 juni een slotdag gepland op de club. Zet die maar vast in de agenda....
 
Maxime Kerstholt bij meikamp
 
Het wordt een gezellige boel bij het Meikamp. En wil jij in de meivakantie ook hockeyen en het veld op met Maxime Kerstholt, spits van Laren Dames 1? Schrijf dan in voor het SportWays Hockeykamp op 3, 4 en 5 mei!
Doe mee en schitter de laatste weken van dit hockeyseizoen met gloednieuwe skills. Tijdens het hockeykamp in de meivakantie komt Maxime Kerstholt langs om samen met jou aan de slag te gaan met jouw basistechnieken én om jou haar beste hockeymoves te leren.
Maxime speelde met het Nederlands Elftal de Champions Trophy van 2018 en won daar goud!

Je kunt hier meer lezen het programma.
De verschillende groepen zijn • Kids, 5 t/m 7 jaar; YoungStars, 7 t/m 9 jaar: Juniors, 10 t/m 13 jaar.
Klik hier voor meer info en om je aan te melden.

SportWays heeft meerdere protocollen klaarliggen, die in 2020 met succes toegepast zijn op alle dagkampen in Nederland. Daarnaast heeft SportWays al clinics georganiseerd in 2021.
Een hart voor de club
Wat zou wethouder Floris Voorink, links op bovenstaande foto, voor hart komen brengen aan onze voorzitter, rechts op de foto? Niemand wist het.
Ja, een hart voor de club, symbolisch, voor alle vrijwilligers, dat wisten we, maar wat voor één? Chocoladehart, slagroomtaart? Vlaai in de vorm van een hart? Geen van allen, zo bleek zaterdagochtend. Het bleek een bord, dat inmiddels bij de ingang van ons park hangt, om alle vrijwilligers te bedanken die hun hart aan de club hebben verpand.
Geen training in meivakantie
Morgen (vrijdag 23 april) is de laatste trainingsdag voor de meivakantie. In de vakantie verzorgt de club geen trainingen. We starten weer op 10 mei.
Alle junioren oefenen 28 augustus op GJK
De Gooise Jeugd Kampioenschappen 2021 zijn ingepland voor zaterdag 28 augustus. Al onze juniorenteams doen aan het GJK mee. Dat betekent dat alle junioren zaterdag 28 augustus een oefenwedstrijd hebben.
Plekje in Dames A; da's vet
In het laatste seizoen dat er nog 'gewoon' gehockeyd werd was ons Dames A bijna landskampioen veteranen. De NK-finale werd verloren van Amsterdam. Spelen in zo'n team is vrijblijvend hockeyen op hoog niveau: vrijblijvend betekent dan één training in de week en geen drie keer meer, zoals vroeger. En dat hoge niveau? Dat spreekt voor zich: fanatieke meiden, tuurlijk ook niet meer helemaal zoals vroeger, maar als ze spelen, willen ze winnen.
Heb jij vroeger ook behoorlijk gebald? Eerste klasse? Overgangsklasse? Misschien zelfs wel hoofdklasse en denk je; 'dat Dames A van Spabo lijkt me wel wat': neem dan contact op met Hien The via hien@thesa.nl
Jumbo Hockey: veel 2e artikelen halve prijs
Door corona al een tijdje niet bij Jumbo Hockey geweest? Dan heb je de doorlopende actie wellicht gemist:

altijd 2e halve prijs op bovenstukken, handschoenen en ballen.

Tuurlijk kun je in Bussum langs bij de winkel, maar die actie geldt natuurlijk ook online. Klik op Jumbo Hockey om de aanbiedingen te bekijken.
30 mei vriendjeshockey
Ben jij Funkey, Boschkabouter, F-je, 6-tal, 8-tal of D-tje en heb jij vriendjes of vriendinnen die misschien wel willen gaan hockeyen bij ons? 30 mei van 10.30 tot 12.00 kun je samen met die vriendjes of vriendinnetjes komen hockeyen.
In de komende weken sturen we daarover meer informatie.
Alle trainingsdata
Het zijn rommelige weken.
Daarom de komende trainingsperiodes op een rij.
t/m vrijdag 23 april gewoon training
24 april t/m 9 mei geen training ivm Meivakantie
Maandag 10 mei t/m woensdag 12 mei gewoon training
13 t/m 16 mei geen training ivm Hemelvaart
Maandag 17 mei t/m 21 mei gewoon training
22-23-24 mei geen training ivm Pinksteren
Dinsdag 25 mei t/m vrijdag 11 juni gewoon training
Vrijdag 11 mei laatste trainingsdag
Opzeggen voor 1 mei
Natuurlijk ga je niet opzeggen; maar stel je bent dat wel van plan; dat moet je voor 1 mei doen. Dat kan via mail naar info@spandersbosch.nl
't Spandersbosch | Sportpark Crailoo 8 | 1222 AA Hilversum | 035 - 5445701
info@spandersbosch.nl | www.spandersbosch.nl