Word jij een 'goeie' scheids?
 
't Spandersbosch
Nieuwsbrief 1 seizoen 2018-2019 29 augustus
Voorzitter | Evenementen | Org | Verslagen | Senioren | Junioren | Jeugd | Wedstrijden | Trainingen
Back to Hockey met het GJK
 
De kop is er alweer af. Afgelopen zaterdag was het Back to Hockey-toernooi voor de C&D-topteams; 24 teams uit heel Nederland. Wat een feest.
We knallen gelijk door; zaterdag is het 6e Goois Jeugdhockey Kampioenschap met meer dan 300 teams (dik 4000 junioren) van alle zes de Gooise clubs. Wij hebben de hele dag alle D-meisjes van Gooise, HMHC, Naarden, Huizen, Laren op bezoek. En natuurlijk onze eigen Spabo-meiden. Kijk hiernaast voor het hele GJK-programma.
Het GJK wordt ondersteund door PIOS huiswerkbegeleiding en Domino's Pizza's. Zij verzorgen het fruit die dag bij alle clubs.
Voor MB1 start zaterdag de competitie; ook thuis. Succes meiden.
Maandag (3 september) gaat het dan voor iedereen weer beginnen; van de F-jes tot en met de heren veteranen. En volgend weekeinde (8 en ( september) beginnen alle competities.
We wensen jullie allemaal (spelers, ouders, opa's en oma's) weer een bereleuk seizoen.
 
Clubhuis nog in de steigers
 
De verbouwing van het clubhuis duurt nog zeker een paar weken. Daarna is ons clubhuis helemaal 2.0.
Tot die tijd zullen we ons af en toe moeten aanpassen en moeten improviseren. We zorgen er wel voor dat het rond het clubhuis veilig is. Niettemin het verzoek om als je op de club bent vooral op de allerkleinsten te letten.
De toiletten zijn inmiddels gereed, die zijn niet meer boven, maar beneden, midden onder het clubhuis.
 
Dames- en meisjesshirts te koop
 
De nieuwe Spapo-shirts voor dames en meisjes zijn binnen bij Hockey Republic en liggen vanaf donderdagochtend (30 augustus) in de winkel. De mannen- en jongensshirts komen naar verwachting eind deze week. Zodra ook die er zijn zetten we dat in de app en op de site. Ieder lid krijgt deze dagen, in combinatie met de eerste nieuwsbrief van het nieuwe seizoen een op naam gestelde kortingsvoucher van € 10,-gemaild die kan worden gebruikt bij een aankoop bij Hockey Republic.

Dames 1, Heren 1 en lijnteamspelers zijn verplicht om het komende seizoen in het nieuwe shirt te spelen. Voor breedteteams geldt 2018-2019 als een overgangsseizoen en is het shirt pas verplicht vanaf augustus 2019. Omdat de club de aanschaf van het nieuwe shirt graag stimuleert, wordt de kortingsvoucher beschikbaar gesteld.

Voor teambestellingen van het shirt geldt een kortingspercentage van 15%. Het voucher is daarvoor niet inzetbaar.
 
Wil jij een goeie scheids worden?
 
Meld je aan voor de opleiding tot CS+ scheidsrechter.
Vind jij fluiten leuk, wil je er meer over weten en sta je open om te leren? Meld je dan aan via arbitrage@spandersbosch.nl en hou 3, 10 en 17 september vrij. Op deze avonden gaan we aan de slag met de theorie.

CS+ staat voor ClubScheidsrechter+. Dat betekent dat je meer van het fluiten af weet dan wanneer je alleen je scheidsrechterskaart hebt gehaald. Je leert wat je beste positie is in het veld om de juiste beslissingen te kunnen nemen, je leert te communiceren met je collega scheidsrechter, zodat jullie als een team op het veld staan. Naast deze twee aspecten zijn er nog veel meer onderwerpen die we behandelen waardoor je het fluiten nog beter in de vingers krijgt. Om dit allemaal te leren word je begeleid door een ervaren scheidsrechter en als je er klaar voor bent leg je een proeve van bekwaamheid af.

Heb je er al zin in? Mail arbitrage@spandersbosch.nl en we nemen contact met je op.
 
Nieuwe regel voor junioren
 
Vanaf nu mogen ook junioren de bal boven de schouder spelen en stoppen. Tot en met afgelopen seizoen was dat alleen toegestaan bij de senioren en veteranen.

De KNHB verwacht dat deze aanpassing het aanleren van het goed ontvangen van de hoge bal stimuleert.

In het spelreglement veldhockey staat nu met betrekking tot deze regel (artikel 9.6) het volgende: Spelers mogen op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is en het niet leidt tot gevaarlijk spel.
 
Trimmen: ontspannen inspanning
 
Wel eens ge-trimhockeyd? Ook als je nooit eerder hebt gespeeld kun je instappen. En voor herintreders is er meer dan voldoende uitdaging.
Op maandagavond (20.30) is er een enthousiaste gemengde groep. Op woensdagochtend (09.00) een vrouwentrimgroep en op woensdagavond (20.30) een grote gemengde groep met uiteenlopende niveau's. Daar zit training voor beginners bij.
De trimgroepen starten de eerste week van september. Je kunt zo binnenlopen om een paar keer mee te doen.
Meer info via info@spandersbosch.nl
 
Versterk jij het Spabo-horecateam
 
Ben jij 16+ en wil je voor een leuke vergoeding op vrijdagmiddag, zaterdag of zondag het Spandersbosch-horecateam versterken? Mail dan naar meraldejong@ziggo.nl
Het hele GJK-wedstrijdschema
Zaterdag 1 september spelen ALLE juniorenteams de Gooische Jeugdhockey Kampioenschappen.
Alle A's spelen bij Laren.
Alle B's spelen bij Gooische.
De C-meisjes spelen bij Huizen.
De C-jongens spelen bij Naarden.
De D-jongens spelen bij Hilversum.
De D-meisjes spelen bij Spandersbosch
Teams die 1 september starten met de Topklasse-competitie doen niet mee aan het GJK.

Klik hier voor alle GJK-wedstrijden.
(Jongste) Jeugd soms op zondag
Jongste Jeugd (F-6E-8E) en juniorenteams die 2e klasse of lager spelen moeten wellicht af en toe ook op zondagochtend spelen. De KNHB heeft de zogenaamde flexibele planning ingevoerd. Daardoor kunnen in heel Midden-Nederland 2000 (meer) kinderen hockeyen die anders op wachtlijsten waren blijven staan.
Door die flexibele planning hebben wij al onze ZoJeCo-leden als regulier lid kunnen aannemen. Het is de bedoeling dat teams maximaal tweemaal per seizoen op zondag kunnen worden ingedeeld.
Help jij de arbitragecommissie?
De arbitragecommissie zorgt dat er scheidsrechters zijn voor al onze thuiswedstrijden. Voor het indelen van scheidsrechters kunnen we nog wat extra hulp gebruiken. Wil jij helpen door eens in de drie à vier weken een weekendplanning voor je rekening te nemen?
Zo ja; info en aanmelden via arbitrage@spandersbosch.nl
8&6-tallen en F-jes oefenen 7 september
Vrijdag 7 september spelen de F-jes, E6-tallen en E8-tallen wedstrijdjes. Er wordt gespeeld tussen 16.00 en 19.00 uur. Iedere categorie is ongeveer een uur bezig. Er is die avond een uitgebreide Spabohap (ouderwets hamburger/frites).
3 september; DE START
Maandag 3 september beginnen alle trainingen, voor alle teams; senioren, trimmers, junioren en jongste jeugd. Alleen de Boschkabouters en Funkeys starten pas op 14 september.
Alle speeldata bekend
Alle speeldata voor komend seizoen zijn bekend. Klik hier voor de link naar de KNHB-site. Kijk bij speeldagenkalender MN. Dat is Midden-Nederland, ons district.
Coachavonden breedteteams
Er zijn komende weken diverse coachavonden voor de coaches van de breedteteams. De data staan in de agenda onderaan in deze kolom. Heb je vragen over die avonden, mail naar cindy.hcspabo@gmail.com. Je kunt je bij Cindy ook aanmelden.
Agenda
1 sept Goois Jeugdhockey Kampioenschap
3 sept
start alle trainingen
3 sept
start CS+opleiding
3 sept
coachavond C/D-breedteteams
7 sept
onderlinge wedstrijden F-E6-E8
7 sept
mini veteranen-toernooi
7 sept
ouderwetse Spabohap
8 sept
competitiestart jeugd
9 sept
competitiestart senioren
9 sept
Super Sunday (D1&H1 thuis)
10 sept
coachavond MC/JC-breedteteams
14 sept
start trainingen Funkeys&Boschkabouters
17 sept
coachavond JA/JB-breedteteams
23 sept
Super Sunday (D1&H1 thuis)
25 sept
spelregelavond
1 okt
coachavond MA/MB-breedteteams
3 okt
spelregelexamen
6 okt
slot voorcompetitie jeugd
7 okt
Super Sunday (D1&H1) thuis
9 okt
spelregelavond
12 okt
jongste jeugd-event
16 okt
spelregelexamen
19 okt
geen training ivm, start Herfstvakantie
20-28 okt
Herfstvakantie (GEEN jeugdtrainingen)
22-23-24 okt
Spabo Herfstkamp

't Spandersbosch | Sportpark Crailoo 8 | 1222 AA Hilversum | 035 - 5445701
info@spandersbosch.nl | www.spandersbosch.nl