Waarom al die acties? Zaalriempjes ophalen!
 
't Spandersbosch
Neuwsbrief 11 2018-2019 9 november
Voorzitter | Evenementen | Org | Verslagen | Senioren | Junioren | Jeugd | Wedstrijden | Trainingen
Waarom kopen voor je club?
 
Acties, veilingen, loterijen….
“Kan de club zelf niets betalen dan?”

Feitelijk niet. Want de club, dat zijn wij zelf, alle leden. En die –wij/jullie dus- willen hockeyen op lekkere velden, goed verlicht, bij een vlot clubhuis, met oké toiletten en douches, een veilige en leuke speeltuin voor loslopend grut, met fijne ballen, deugdelijk keepersmateriaal, stevige doelen, sterke afrasteringen, trainers die kennis en enthousiasme uitstralen en parasols tegen de zon. En oh ja, graag tenminste twee trainingen per week en lekker veel activiteiten; C-feestjes, D-diners, toernooien, sint op de club, dat werk. En ook liever geen afgeblazen trainingen.

Tuurlijk; we zijn baas in eigen clubhuis, dat levert geld op. Sponsoring is het tweede potje. En uiteraard de contrubities, de grootste huishoudpot. Maar dan houdt het op. Geen subsidies, geen gemeentelijke bijdrages.
Er komt dus best wat binnen, maar dat weegt op tegen de normale uitgaven. Onze begroting is jaarlijks waterdicht, dat gelukkig wel. Pluim voor de schatkistbewaarders. Af en toe zelfs een licht plusje.
Maar er zijn altijd wel onverwachte uitgaven of tegenvallers; lichtmast stuk…kassa…voor de reparateur, sproeier die hapert…bingo…voor de makers..., ballenvanger stuk gestormd, jammer van het spaarpotje waarvan we misschien coole banken hadden willen kopen voor het clubhuis, of die leuke glijbaan.
En dan moet er ook nog geld worden gereserveerd voor het vervangen van de velden komende jaren. Al gauw een slordige miljoen euro’s. Moet ook ergens vandaan komen. Van ons/jullie. Ergens uit een potje.

Volgend seizoen dan maar wat minder uitgeven aan trainers misschien, flinke kostenpost namelijk! Slechte optie. Geen optie eigenlijk. Want naast familieclub willen we ook dat onze kinderen zich maximaal en optimaal kunnen ontwikkelen. Gunnen we ze.

Er zijn wel andere opties dan veilingen en acties. Externe financiering bijvoorbeeld. Zou kunnen. Maar dat kost uiteindelijk ook weer geld.
Contributieverhoging dan! WAT? Oké.... Al helemaal niet de populairste maatregel dus.

Daarom toch maar acties en veilingen om die extra’s en posten onvoorzien te dekken. En proberen leden en bedrijven te strikken voor de businessclub en sponsoring. Kun je op inhaken, hoeft niet. Dat is het mooie aan acties. Kan iedereen zijn steentje bijdragen, op zijn eigen manier en naar eigen goeddunken.

Kopen voor je Club –en straks ook nog wijn en stukjes (voor de) speeltuin- is zo gek nog niet!

 
Online kopen en kassa voor Spabo
 
Ben jij een online-shopper?
Spaar dan mee voor 't Spandersbosch.

Online een reis boeken? Een laptop, koelkast, parfum of een nieuw paar (sport-)schoenen? Via www.kopenvoorjeclub.nl/hcspabo koop je bij tal van winkels 1.000.000 artikelen online én spaar je per aankoop tot 8% voor de club.

Kopen voor je Club kost niets, is mogelijk bij tal van grote winkelketens en is mega-makkelijk! Scheelt bovendien parkeerstress en geld.

Zakelijke aankopen, privé-aankopen, sinterklaas-aankopen, kerst-shoppen; met één extra handeling op je computer of je telefoonscherm is het kassa voor de club.
 
Snoeien in gevaarlijke bocht
 
Goois Natuur Reservaat, de beheerder/eigenaar van onze sportvallei, gaat binnenkort de berm terugsnoeien in de bocht direct na de vuilstort. Dat is besloten bij het jongste vallei-overleg. Met die snoei-actie moet er meer zicht komen in deze onoverzichtelijke bocht.
Er wordt nog bekeken of de verlichting in de bocht kan worden aangepakt.
 
Sint staat te trappelen
 
25 november komt Sinterklaas op de club. Alle Funkeys, Boschkabouters en F-jes kunnen meedoen met de pietenspelletjes en Sinterklaas ontmoeten.
Broertjes en/of zusjes zijn welkom. Alle kinderen worden tussen 13.45 uur en 14.15 uur verwacht.
Voor de hockeyende kids: hockeystick en bitje mee!
Om 14.30 uur komt de Sint aan en start het programma!

Graag aanmelden voor 15 november via sint@spandersbosch.nl met vermelding van: naam, team en eventueel de naam van broertjes/zusjes.
 
Waarvoor sparen we met de acties
 

* Aankleding van het verbouwde clubhuis
* Een nieuwe speeltuin
* Vervanging toplaag veld 3
* Inkopen van nog meer hockeykennis

Boerenkool, lasagne en pizza
Vandaag (vrijdag 9 november) staat er boerenkool met worst, lasagne en pizza op het Spabomenu.
Voordeur weer bruikbaar
De gewone voordeur van het clubhuis is weer te gebruiken. De ruimte daarachter wordt tijdens de winterstop ingericht. Hopelijk is over een week de hele benedenverdieping weer bruikbaar.
Dames Jong 1 op naar titel
Liefst drie senioren damesteams gaan momenteel aan de leiding in de competitie; Dames A, Dames B en Dames Jong 1. Dames Jong 1 kan zondag zelfs al een prijsje binnen slepen. Als ze thuis winnen, zijn ze kampioen van de najaarscompetitie. Betekent in de voorjaarscompetitie straks weer een stap hogerop. Klasse meiden. En succes zondag.
Dinsdag 20 november zaalriempjes ophalen
Keepers die nog geen zaalriempjes hebben (die hebben plastic gespen in plaats van metalen gespen) kunnen 20 november tussen 18.00 en 21.00 uur op de club zaalriempjes komen halen. Hellen van Bazel is dan op de club. Zij kan dan ook naar eventueel andere problemen met keepersmateriaal kijken.
Hellen zoekt trouwens een opvolgster. Zij stopt na dit seizoen met het verzorgen van de keepersmaterialen.
Schenken voor de speeltuin
Volgende week vrijdag start de actie 'schenken voor de speeltuin'.
De eerste actie is een wijnproeverij/verkoop. Een deel van de opbrengst gaat naar de speeltuin.
16 november worden, met een dampende boeuf, heerlijke wijnen en champagnes gepresenteerd. Die kun je proeven en bestellen. De prijzen zijn marktconform.
Ook kun je heerlijke pakketten voor de feestdagen bestellen waarmee je privé of zakelijk bijzonder voor de dag komt. Van die opbrengst gaat ook een deel naar de speeltuin.
De proeverij is vanaf 16.00 uur. Natuurlijk kom je 16 november, maar voor een bestelformulier en info over de wijnen, pakketten en prijzen kun je hier klikken.

We hebben 16 november 'vermaak' voor de kinderen geregeld, zodat ouders rustig kunnen eten en proeven.

Er komen nog meer leuke acties aan voor de speeltuin. Zo gaan we stukjes speeltuin verkopen, waarbij de kopers hun naam terugzien op een permanent bord in de speeltuin.
Agenda
13 nov zaalcoachavond jongste jeugd
14 nov bekendmaking zaalteams junioren
14 nov bekendmaking zaaltrainingen
16 nov wijnproeverij (speeltuinactie)
17 nov D-feest
20 nov zaalriemjes ophalen
23 nov Dames 1 Silver Cup
24 nov C-feest
25 nov Sinterklaas op de club
26 nov Algemene Ledenvergadering
26 nov start zaaltrainingen
27 nov opfrisavond zaalspelregels
29 nov zaalcoachavond junioren
1 dec start zaalcompetitie
't Spandersbosch | Sportpark Crailoo 8 | 1222 AA Hilversum | 035 - 5445701
info@spandersbosch.nl | www.spandersbosch.nl