Topjeugd start 31.8; zaterdag spetterend jeugdevent
 
't Spandersbosch
Nieuwsbrief 1 seizoen 2019-2020 28 augustus 2019
Voorzitter | Evenementen | Org | Verslagen | Senioren | Junioren | Jeugd | Wedstrijden | Trainingen
Zo typisch Spabo
 
Zaterdag 24 augustus, tegen twaalven, net voor de lunch. Paar honderd D-jongens op ons park voor de Gooise Jeugd Kampioenschappen (zie foto boven). T'is warm, heet zelfs en de honderden basisschoolguppen willen allemaal watermeloen; liefst snel want ze ontploffen bijna.
In onze keuken stoeien twee mannen met grote koksmessen en hele grote watermeloenen. De een is ons (nieuwe) bestuurslid hockeyorganisatie, de ander onze TD, net terug van een EK voor B-landen en een Olympisch kwalificatietoernooi, hij is bondscoach van de Oekraïnse vrouwen en gelouterd international FIH-coach.
Ze waren toch allebei op de club; dus samen slachten ze rap een paar watermeloenen. Intussen nemen ze wat clubzaken door; de positie van breedtehockey en meer ambitieus hockey bijvoorbeeld. En is twee keer trainen nou verplicht of een mogelijkheid? Tussen de punten watermeloen door slechten ze zo ook even een paar hockeypunten.
De aanblik geeft mij ineens stof voor deze overpeinzing. Zo vaak gaat het over de specifieke sfeer op 't Spandersbosch, die blijkbaar anders is dan bij nogal wat andere clubs. Onze gelouterde TD, gewaardeerd deelnemer aan het kenniscentrum van de KNHB, die meloenen staat te hakken met ons bestuurslid hockeyorganisatie; allebei mouwen omhoog en zonder schort, gewoon omdat er even extra handjes nodig waren. Zo typisch Spabo!
En aanstaande zaterdagochtend met een legertje ouders weer even 600 pannenkoeken er doorheen jagen bij het jongste jeugd-openingsevenement. Mouwen opstropen en gaan. Samen.
Zo Spabo, zo waar ik apetrots op ben. 
Vragen over keepersmateriaal
 
Heb jij nog vragen over het keepersmateriaal of over je keeperstas, app dan even met Anouk Simonse (06 2087 3384). Anouk reageert altijd snel op appjes. Mailen kan ook, via anouknicole1969@gmail.com

 
Trim eens mee komend seizoen
 
Je kunt zonder enige verplichting een maand lekker meedoen met de trimavonden en zo ervaren of trimhockey iets voor je is.
Ben je heel fanatiek dan kun je zelfs een maand lang de maandag- en de woensdagavond proberen. Wil je eenmaal per week lekker bewegen, achter een bal aanrennen, plezier hebben en gezellig afronden in het clubhuis, wandel dan gewoon eens een paar woensdagen in het nieuwe seizoen binnen om 20.30 uur. Je zit nergens aan vast.

 
Voortaan 4 x 17,5 minuut
 
Er zijn weer spelregels veranderd, namelijk:
1) Wedstrijden duren 4 keer 17,5 minuut met pauzes van 2, 5 en 2 minuten. Kwart 1 en 2 begint het ene team, kwart 3 en 4 het andere team. Een strafcorner aan het einde van een kwart wordt altijd uitgespeeld;
2) Bij een vrije slag binnen het 23 meter gebied moeten alle spelers vijf meter afstand houden, ongeacht of zij binnen of buiten de cirkel staan;
3) De vliegende keep is afgeschaft. Je speelt óf met 10 veldspelers en een keeper óf met 11 veldspelers.
Klik hier voor uitgebreide informatie over de spelregelwijzigingen.
 
Sponsoring van teamkleding
 
Vanaf dit seizoen is het niet meer toegestaan om sponsoruitingen op het wedstrijd tenue te laten drukken. Dat geldt voor thuis- en eventueel uitshirt, broekje en rokje. Wat natuurlijk wel kan is naamsvermelding van de sponsor op trainingspakken, vesten, bidons, sticktassen etc. een mooie manier om voor jullie als team de kosten te drukken en de sponsor zichtbaarheid te geven.

In geval van sponsoring met naamsvermelding van de sponsor:
- Neem altijd even contact op met de sponsorcommissie. Dit om bestaande sponsorafspraken niet te schaden.
- Naast de bijdrage van de sponsor aan je team is de afspraak dat er jaarlijks ook een deel richting de club gaat. De hoogte van dit bedrag hangt af van het sponsorbedrag. 30% van de waarde met een max van €250 dient te worden afgedragen. De sponsor krijg hiervoor een factuur.

Mocht je vragen hebben, of al een of meerdere sponsors hebben, laat het even weten.

De Sponsorcommissie, sponsorcommissie@spandersbosch.nl

 
Nieuwe tenue weer op voorraad
 
Hockey Republic heeft de nieuwe shirts voor dit seizoen binnen. Zorg dat je op tijd het juiste tenue in huis hebt. Iedereen heeft een kortingsvoucher van € 10,00 van Hockey Republic gekregen via de mail. Die kan worden gebruikt bij de aanschaf van het nieuwe shirt.
Dit seizoen moeten alle leden het nieuwe Reeceshirt dragen. Je kunt het ook via de webshop bestellen.
Voor rokjes en broekjes geldt ook dat je het nieuwe tenue draagt en (zeker) geen blauwe rokjes of broekjes met drie strepen aan de zijkant.
 
Scoor € 500,- met Volvo
 
Dit jaar is Volvo 25 jaar sponsor van het Nederlands hockey. Om dit jubileum te vieren, is de Volvo Clubbonus uitgebreid. Naast de bonus van €1.000 bij een nieuwe Volvo, ontvangt de club nu ook €500 bij aanschaf of lease van een Volvo Selekt Occasion bij Buitenweg. Bovendien ontvang je een gepersonaliseerde EPPO hockeystick.
Kijk voor meer informatie op www.buitenweg.nl/hockey of neem contact op met Hugo van Volvo (06 - 288 88 54 74, hugovanvolvo@buitenweg.nl).

Boek hier een proefrit
Alle antwoorden in Spandersbosch jaarkalender
Trainen we vrijdag voor de Herfstvakantie? En Goede Vrijdag? Spelen we paaszaterdag? Wanneer is de club-BBQ? Wat schaft de Spabohap? Al die vragen worden beantwoord in de Spandersbosch-jaarkalender.
Spelregeluurtje 8-tallen
Komende vrijdag (30.8) van 18.00 tot 19.00 uur gaan we in de Salon in op de spelregels bij de 8-tallen. Wil jij helemaal bij zijn voor het fluiten bij de achttallen, sluit dan even aan.
Spelregelcafé op Spabo
Ieder seizoen organiseert de KNHB spelregelcafés waar een ervaren bondsscheidsrechter je meeneemt in de (nieuwe) spelregels om je voor te bereiden op het nieuwe seizoen.
26 september is er een spelregelcafé bij ons op ’t Spandersbosch. Vind je het leuk om wat dieper in te gaan op de regels en op het fluiten? Klik dan hier om je in te schrijven. 

Plaats voor E6/E8 en Boschkabouters (meisjes)
Zit jij in groep 3, of groep 5 of 6? En wil jouw vriendinnetje, klasgenootje of buurmeisje ook hockeyen, dan heeft ze geluk; er zijn nog een paar plekjes bij onze E8-tallen, E6-tallen en Boschkabouters.
Je bent E8 als je bent geboren tussen 1 okt 2009 en 30 sep 2010 en E6 als je bent geboren tussen 1 okt 2010 en 30 sep 2011. Je bent Boschkabouter als je bent geboren tussen 1 okt 2012 en 30 sep 2013.
Je vriendinnetje kan mailen naar info@spandersbosch.nl
31 augustus oefenen alle F-jes, E8 en E6-tallen
Zaterdag 31 augustus is er een jongste jeugd-evenement voor alle F-jes, E6 en E8-tallen. Dat duurt de hele ochtend, tot ongeveer 13.00 uur. Je krijgt alle info komende dagen via je coach of je lijncoördinator.
Zoveel mogelijk de zaal in
Nog voordat de meeste teams aan de veldcompetitie zijn begonnen vragen we jullie al vragen na te denken over zaalhockey. Vanaf 6 september moet je je daarvoor opgeven. Je krijgt volgende week bericht over hoe dat precies moet.
We gaan met zoveel mogelijk teams zaalhockeyen. Dat geldt ook voor de 8&6-tallen.
Zaalhockey is niet verplicht, je moet je er apart voor aanmelden en apart zaalcontributie voor betalen. De trainingstijden zijn op andere tijden dan op het veld. De zaalcompetitie start begin december en gaat, met uitzondering van de Kerstvakantie, door tot en met 9 februari. Er wordt gespeeld op zaterdagen én zondagen.
Buren succesvol bij GJK
Gooische heeft de 7e Gooische Jeugd Kampioenschappen gewonnen, waaraan afgelopen zaterdag ook vrijwel al onze junioren mee deden. HMHC verdiende de vlag en bijbehorende plaquette van de We Are Fair Play Foundation. Uiteraard feliciteren wij onze buurclubs met hun succes en genoten ook wij van een heerlijke eerste hockeyzaterdag (zie foto boven).
Agenda
26 aug, start trainingen
30 aug, spelregelavond 8-tallen
30 aug, Spabohap 'Built your burger'
31 aug, Jongste Jeugd-evenement, alle F-jes, E6&E8-tallen
31 aug, start Topcompetities A&B-junioren
1 sep, oefenwedstrijden senioren
7 sep, start jongste jeugd en jeugdcompetities
8 sep, start seniorencompetitie

't Spandersbosch | Sportpark Crailoo 8 | 1222 AA Hilversum | 035 - 5445701
info@spandersbosch.nl | www.spandersbosch.nl