Funkeys, Boschkabouters en competitie van start
 
't Spandersbosch
Nieuwsbrief 2 seizoen 2019-2020 5 september 2019
Voorzitter | Evenementen | Org | Verslagen | Senioren | Junioren | Jeugd | Wedstrijden | Trainingen
Hulde voor alle vrijwilligers
 
Start lijnteams, GJK, prepkamp, jongste jeugd-evenement, 600 pannenkoeken-event, start breedtetrainingen, oefenprogramma's, start topteams junioren, start bardiensten, eerste Funkey- en Boschkaboutertrainingen.
Kortom, volle bak deze eerste weken van het seizoen. En dan ineens oeps, BtH, voluit Back to Hockey, potver, ook al geweest. 26 C&D-topteams uit het hele land, vlekkeloos toernooi op eigen park. En dat ook alweer 10 jaar lang. En ook alweer gerund door vrijwilligers met een tomeloze inzet. Hulde!

Over die inzet ging het vorige voorwoord ook. Toen over twee meloenensnijders met als enige vooropleiding voor die eenmalige job hun tomeloze enthousiasme en clubliefde.
We zijn pas twee of drie weken bezig en talloze ouders hebben zich alweer geweldig ingezet voor de club. Met als resultaat een b(l)oeiende club.

En dan een geheimpje!
Dat doen ze allemaal omdat ze kinderen hebben op de club. Hún club.
Want dat is het. De club kan faciliteren, ondersteunen, leuke dingen bedenken, op woensdagmiddag onderdak bieden als het regent of stormt omdat 'opa' gek is op de club, maar dat de club het maar zús of zó móet regelen; die vlieger gaat helaas niet op. Want de club, dat zijn we zelf, allemaal; veteranen, trimmers, junioren, Funkeys, Boschkabouters en dus ook al hun ouders.
Dus als je vindt dat de club wat móet doen, moet je het vooral zelf niet laten om het te doen.

Een fijn seizoen
 
Briljant idee? Probleem bespreken? Bezoek open bestuurskamer
 
Briljant idee voor de club? Voor het clubhuis? Voor de sponsorcommissie?
Of een probleem waarover je graag van gedachten wilt wisselen met iemand van de club? Zaterdag is het weer open bestuurskamer. Van 12.00 tot 13.00 uur. De deur naast de benedenentree staat voor je open. Loop gerust binnen.
 
Wie mist een blauwe keepershelm
 
Er is dinsdag na de training een blauwe keepershelm op het veld blijven liggen. Ben jij hem vergeten; bel even met Anouk (06 2087 3384) van de keepersmateriaalcommissie. 

Een verzoek van Anouk aan coaches van de E6 en E8-tallen van vorig seizoen. Er missen nog enkele E6&E8-keeperstassen. Misschien ligt er nog een tas bij iemand op zolder, in de kelder of in de garage. Als je nog zo'n keeperstas thuis hebt, graag contact opnemen met Anouk.

Heb jij vragen over het keepersmateriaal of over je keeperstas, app dan even met Anouk Simonse. Anouk reageert altijd snel op appjes. Mailen kan ook, via anouknicole1969@gmail.com

 
Pitchers en wekelijks Spabohap
 
De barcommissie gaat er weer alles aan doen om er een leuk, gezellig en lekker seizoen van te maken. De 'Spabohap' op vrijdagmiddag is ook dit seizoen weer present. Er is een menukalender voor het eerste deel van het seizoen gemaakt. Die vind je in de jaarkalender. Verder is er een verandering in het 'bier'. Ons Bavaria pils wordt alleen nog maar via de tap geschonken. Geen kratjes meer, maar alleen glazen of Pitchers.

Verder is het niet meer toegestaan om "op de bon" te bestellen. Dus na elke bestelling gewoon even afrekenen, voor de club wel zo fijn.
 
Trim eens mee komend seizoen
 
Je kunt zonder enige verplichting een maand lekker meedoen met de trimavonden en zo ervaren of trimhockey iets voor je is.
Ben je heel fanatiek dan kun je zelfs een maand lang de maandag- en de woensdagavond proberen. Wil je eenmaal per week lekker bewegen, achter een bal aanrennen, plezier hebben en gezellig afronden in het clubhuis, wandel dan gewoon eens een paar woensdagen in het nieuwe seizoen binnen om 20.30 uur. Je zit nergens aan vast.

 
Voortaan 4 x 17,5 minuut
 
Er zijn weer spelregels veranderd, namelijk:
1) Wedstrijden duren 4 keer 17,5 minuut met pauzes van 2, 5 en 2 minuten. Kwart 1 en 2 begint het ene team, kwart 3 en 4 het andere team. Een strafcorner aan het einde van een kwart wordt altijd uitgespeeld;
2) Bij een vrije slag binnen het 23 meter gebied moeten alle spelers vijf meter afstand houden, ongeacht of zij binnen of buiten de cirkel staan;
3) De vliegende keep is afgeschaft. Je speelt óf met 10 veldspelers en een keeper óf met 11 veldspelers.
Klik hier voor uitgebreide informatie over de spelregelwijzigingen.
Alles en iedereen begint
Het is bijna onmogelijk dat je het hebt gemist, maar voor de zekerheid toch een wake-up call; zaterdag begint de competitie, voor de jongste jeugd, de junioren en zondag voor alle senioren.
Tip voor zaterdag: kom op de fiets, het wordt direct lekker druk.
Alle antwoorden in Spandersbosch jaarkalender
Trainen we vrijdag voor de Herfstvakantie? En Goede Vrijdag? Spelen we paaszaterdag? Wanneer is de club-BBQ? Wat schaft de Spabohap? Al die vragen worden beantwoord in de Spandersbosch-jaarkalender.
Start Kabouters en Funkeys
Morgen (vrijdag 6.9) starten de Boschkabouter en Funkeytrainingen.
De Boschkabouterjongens (16.00 uur) trainen op veld 1, direct voor het clubhuis.
De Funkeys (16.00 uur) op veld 3, het veld aan je linkerhand als je via de hoofdingang het park op komt.
De Boschkabouter meisjes (17.00 uur) trainen op veld 3.
Veel plezier
Spelregelcafé op Spabo
Ieder seizoen organiseert de KNHB spelregelcafés waar een ervaren bondsscheidsrechter je meeneemt in de (nieuwe) spelregels om je voor te bereiden op het nieuwe seizoen.
26 september is er bij ons op de club zo'n spelregelcafé. Vind je het leuk om wat dieper in te gaan op de regels en op het fluiten? Klik dan hier om je in te schrijven.
Plaats voor E6/E8 en Boschkabouters (meisjes)
Zit jij in groep 3, of groep 5 of 6? En wil jouw vriendinnetje, klasgenootje of buurmeisje ook hockeyen, dan heeft ze geluk; er zijn nog een paar plekjes bij onze E8-tallen, E6-tallen en Boschkabouters.
Je bent E8 als je bent geboren tussen 1 okt 2009 en 30 sep 2010 en E6 als je bent geboren tussen 1 okt 2010 en 30 sep 2011. Je bent Boschkabouter als je bent geboren tussen 1 okt 2012 en 30 sep 2013.
Je vriendinnetje kan mailen naar info@spandersbosch.nl
Zoveel mogelijk de zaal in
Nog voor de veldcompetitie is begonnen moet je al nadenken over zaalhockey. Na komend weekeinde moet je je daarvoor opgeven. Je krijgt nog bericht over hoe dat precies moet.
We gaan met zoveel mogelijk teams zaalhockeyen, ook met de 8&6-tallen.
Zaalhockey is alleen verplicht als je in een lijnteam bij de junioren speelt. Voor ieder ander is het een vrije keuze. Je moet je er apart voor aanmelden en apart zaalcontributie voor betalen.
De trainingstijden zijn op andere tijden dan op het veld. De zaalcompetitie start begin december en gaat, met uitzondering van de Kerstvakantie, door tot en met 9 februari. Er wordt gespeeld op zaterdagen én zondagen.
Agenda
6 sep, start Funkey en Boschkaboutertrainingen
6 sep, Spabohap Lasagna&rauwkost
7 sep, start jongste jeugd en jeugdcompetities
7 sep, open bestuurskamer
8 sep, start seniorencompetitie
11 sep, EHBO-avond lijnteammanagers
13 sep, Spabohap Pasta Bolognaise

't Spandersbosch | Sportpark Crailoo 8 | 1222 AA Hilversum | 035 - 5445701
info@spandersbosch.nl | www.spandersbosch.nl