Gedroomd ovet een droomclub * Businessclub groeit gestaag
 
't Spandersbosch
Nieuwsbrief 4 seizoen 2019-2020 20 september 2019
Voorzitter | Evenementen | Org | Verslagen | Senioren | Junioren | Jeugd | Wedstrijden | Trainingen
Zijn dromen wel of niet bedrog?
 
Ik droom best vaak. Ook over hockey.
Over een idyllisch gelegen club, temidden van bos en heide, waar het heerlijk toeven is. Zo’n clubhuis uit begin jaren ''50 van de vorige eeuw. Veel hout, veel sfeer. Fraai terras, perfect gelegen op de zon en met zicht op een prachtige en stoere speeltuin. Plaatje uit een prentenboek.
Er wordt gegeten, gedronken, gelachen en natuurlijk gehockeyed. Jong, nog jonger, oud en nog ouder.
Er lopen en luieren opa’s, oma’s, vaders, moeders, oppassen en veel grut, heel veel grut. Iedereen wordt gelaafd, gekoesterd en soms -zelf letterlijk- gepamperd.

In het sfeervolle clubhuis en op het terras van mijn droom voeren glim- en gulle lach de boventoon. Er zijn legio kindermonden, dampende borden, volle en lege kannen en glazen. Het bruist. Iedereen en alles bruist. Soms droom ik dat wel drie nachten achter elkaar, vaak in de weekeinden.

En dan ineens gaat de wekker; zaterdagochtend 06.45. Oeps!
Om 08.45 moet er gehockeyed worden. Gelukkig wel thuis, op Spabo. 
 
Hoe maak je een mooi seizoen?
 
We zijn alweer een paar weken bezig. Het ene team met meer succes dan het andere. Maar waar meet je succes aan af. Winnen? Promoveren? Of aan plezier?
De KNHB heeft een mooie serie gemaakt over 'een mooi hockeyseizoen, hoe pak je dat aan'. Klik hier om het filmpje te zien.
 
Spelregelstoomcursus voor ouders
 
Er zijn nog steeds (te)veel juniorenteams waarvan geen enkele ouder een scheidsrechterskaart heeft. Niet jouw zorg? Wel dus! Zonder scheids geen wedstrijd. Bovendien is kijken bij je kind veel leuker als je de spelregels kent.

Op 9 oktober en 19 november zijn er op de club speciaal voor ouders spelregel stoomcursussen; op één avond les en examen, van 19.00 tot 22.00 uur.
Om mee te doen kun je je aanmelden bij Marie-Lou Hoencamp via mlhoencamp@gmail.com.
Ze wil je naam, voorletters, geboortedatum, mobiele nummer en een emailadres hebben dat kan worden gebruikt voor de inlog van e-learning. Daarmee kun je thuis al wat studeren. Daarnaast nog de naam en het team van je kind(eren).


 
Wedstrijdschema 12 oktober
 
Het wedstrijdschema voor de uitwisseling met Gooische op 12 oktober staat volledig op onze site (en waarschijnlijk ook al in je app). Klik hier voor het complete schema met tijden, uit- en thuiswedstrijden.
 
Herfstkamp op 21, 22, 23 oktober
 
In de Herfstvakantie is weer ons traditionele Spandersbosch Herfstkamp. Het is ditmaal op 21, 22 en 23 oktober.

Maandag 21 en dinsdag 22 oktober van 08.30 tot 16.30 is er kamp voor D-jeugd, 8- en 6-tallen, F’jes en Boschkabouters (Geen Funkeys)
Kosten: € 55,- incl. shirt en lunch. €49,50 excl. shirt.

Woensdag 23 oktober van 09.00 tot 13.00 clinics alleen voor D- en C-jeugd.
Kosten: € 40,- incl. shirt en lunch. € 34,50 excl. shirt.

Betalen en inschrijven via Ideal.
Log in via de site met de persoonlijke inlogcode (van je kind); klik dan in de blauwe balk in het midden op club, dan opent een venster en zie je links evenementen, daar klik je op en dan kun je je aanmelden. Bij opmerkingen plaats je de shirtmaat, evt. eet-, dieet- en/of medicijn-voorschrift en het 06-nr waar je te bereiken bent.
 
Businessclub; leuk en interessant!
 
13 september weerde onze Spandersbosch Business Club zich prima bij de Battle of the Business Clubs, een hockeyontmoeting tussen Business Clubs van de diverse Gooische hockeyclubs. Het gaat sowieso goed met onze Business Club. Het volgende event komt er alweer aan en de club heeft weer vier nieuwe leden; Sabine Doets, Marcel Duker, Jurgen Moers en Philippe Wits.

Op dinsdag 8 Oktober is sponsor Koeleman gastheer van de Businessclub. Daar zal onder andere Hans Geels van Dille & Kamille zijn verhaal doen.

Mocht er interesse zijn in onze groeiende en zakelijk zeker interessante Businessclub, of wil jij deze avond bijwonen, stuur dan een mailtje naar sponsorcommissie@spandersbosch.nl
 
Reorganisatie keeperskluizen
 
Iedereen die een kluis in gebruik heeft van de keeperscontainers achter het clubhuis wordt verzocht te mailen met anouknicole1969@gmail.com.

Na 1 oktober worden de kluisjes van wie de 'eigenaar' bij Anouk niet bekend is geleegd.
Ben je vaste keeper en heb je geen kluisje maar wil je er wel eentje, mail dan ook naar anouknicole1969@gmail.com of stuur een appje naar 06-20873384.
Trots op rookvrije status
100 procent rookvrij? Dat zullen en kunnen we niet beweren. Er zijn altijd wat laatste volhouders.
Maar we zijn wel rookvrij genoeg om ons officieel zo te mogen noemen. Bovenstaande afbeelding hebben we niet eens zelf verzorgd, die troffen we aan op de multimediale snelweg. Zijn we best trots op.
Halve kip als Spabohap
De Spabohap-special vandaag is halve kip met sla en gebakken aardappeltjes. De keuken serveert zoals altijd vanaf 17.15 uur. Terras en clubhuis zijn uiteraard al vanaf 15.45 uur open.
Urban 3 vs 3 op 19 oktober
19 oktober is er weer een Urban 3 tegen 3-toernooi voor C&D-junioren en 8&6-tallen op de club.
Je stelt zelf je team samen en speelt tegen leeftijdsgenoten een 3 tegen 3-toernooi op een klein veld.
Het toernooi is van 11.00 tot 15.30 uur.
Meedoen kost € 20,- p.p. Daar zit een lekkere lunch en tussendoortjes bij.

Je moet je als drietal opgeven.
Inschrijven doe je via www.urbanfieldhockey.nl
11 oktober weer event 8-6-tallen en F-jes
Vrijdag 11 oktober is ons tweede Jongste Jeugd Event van dit seizoen. Die vrijdag trainen alle E8-, E6 & F-tallen. Een aantal van jullie heeft dit als 3e /extra training!
Die middag is de Spabohap Coq au Vin! Voor de kinderen is er knakworst met friet! Dus je kunt na afloop van je ‘event’ gezellig met je team eten.
Grasparkeerplaats door de week dicht
Sinds maandag (23 september) is de grasparkeerplaats door de week dicht. Dat heeft te maken met de voorwaarden van het Goois Natuur Reservaat voor het gebruik van het grasveld. GNR is eigenaar van de grond waarop ons complex ligt.
De grasparkeerplaats is voortaan geopend van vrijdag 15.30 uur tot en met zondag om 19.00 uur.
Zet je fiets in de stalling
Er worden steeds meer fietsen bij de stenen trap naar het clubhuis gestald. Daar mogen ze niet staan, ook niet door de week tijdens de trainingen. Zet je fiets in de fietsenstalling.
Alles in Spandersbosch jaarkalender
Alle clubactiviteiten vind je in de Spandersbosch-jaarkalender.
Kortingen Hockey Republic
Hoofdsponsor Hockey Republic heeft een aantal fikse kortingsacties op schoenen, sticks en kleding. Bovendien is er in de kelder een kleding-outlet met veel Adidas-kleding.
Klik hier om direct naar de site te gaan of ga direct naar de kortingsacties.
Agenda
27 sep, Spabohap Cooke'd halve kip
1 okt, spelregelavond 2e jaars C-junioren
4 okt, Spabohap Shoarma met frites
4 okt, inhaalwedstrijd HVL2-Almere HVL2
5 okt, open bestuurskamer
8 okt, coachavond F, E6&E8-tallen
9 okt, spelregelavond/examen ouders

't Spandersbosch | Sportpark Crailoo 8 | 1222 AA Hilversum | 035 - 5445701
info@spandersbosch.nl | www.spandersbosch.nl