6 zaalkampioenen * leden praten mee over ambitie *
 
't Spandersbosch
Nieuwsbrief 16 seizoen 2019-2020, 10 februari 2020
Voorzitter | Evenementen | Org | Verslagen | Senioren | Junioren | Jeugd | Wedstrijden | Trainingen
Zaalsticks omgeruild voor ski's
 
De zaalsticks kunnen worden omgeruild voor ski's, het zaalschema voor het veldschema van de 2e competitiehelft en als we over twee weken met de veldtrainingen starten is het weer een stuk langer licht. De winter wijkt (hopelijk).
Omdat we tijdens de winterstop wat trainerswisselingen hebben gehad zijn er wat wijzigingen in het trainingsschema. Dat geldt niet voor iedereen, maar check voor de zekerheid jouw trainingstijden in je app.
En nog één keer voor alle duidelijkheid; alle veldtrainingen starten weer in de week van 24 februari en alle jeugd oefent 29 februari tegen Laren.

Fijne Krokusvakantie
 
Stormachtig einde in de zaal
 
Dat was een abrupt einde van de zaalcompetitie. De KNHB beslist vandaag of morgen hoe de eindstanden worden opgemaakt. Inhalen is in de zaal niet gebruikelijk en ook niet te doen. Er zijn niet zomaar zalen beschikbaar en ons district is opgedeeld in twee vakantieregio's, waardoor 'wij' komend weekeinde al vakantie hebben en de regio 'midden' een week later. Geen inhaalkansen dus.
Wij hebben -hoe dan ook- in ieder geval 6 zaalkampioenen; Dames Jong 1, Dames A, MA12, MC1, MC8 en JC3 zijn kampioen. JC2 moet nog even wachten hoe de KNHB de eindrangschikking bepaalt, op gemiddelde of gewoon op de behaalde wedstrijdpunten?

En zoals jullie inmiddels weten hoort bij een zaalkampioenschap een huldiging. Die doen we 8 maart direct na de wedstrijd van Dames 1, om 14.15 uur. De uitnodiging naar alle kampioenen volgt nog.
Natuurlijk waren er ook nog wat sterke jongste jeugdteams in de zaal. M8E3 en M8E5 hielden hun poule goed in de gaten en bleken aan het eind van de competitie ook de sterkste van hun poule. En dan ben je.....kampioen. Super gefeliciteerd meiden.
 
Fluitcoaches; super leuke coachjob
 
De arbitragecommissie start met het opleiden en inzetten van fluitcoaches. De afgelopen jaren hebben steeds meer ouders hun scheidsrechterskaart gehaald. Erg fijn en ook erg leuk om je dochter/zoon te kunnen fluiten. Wel zien we dat veel ouders het een grote stap vinden om ook echt te gaan fluiten. Om nieuwe scheidsrechters extra te ondersteunen bij het fluiten van hun eerste wedstrijden, gaan we fluitcoaches inzetten.

We zoeken ervaren scheidsrechters die graag andere scheidsrechters willen begeleiden. Het idee is dat een fluitcoach ouders begeleidt die bij het team van hun eigen dochter/zoon fluiten. Daarom hopen we voor elk team liefst één ervaren fluiter te vinden die fluitcoach wil worden.

Ook willen we graag dat iedere fluitcoach op Spandersbosch dezelfde basis heeft om scheidsrechters te begeleiden. Begin maart (donderdag 5 en 12 maart) organiseren we twee avonden. Eric Heerschop, bekend van o.a. de extra spelregeltrainingen en de CS+ opleiding, verzorgt deze interactieve avonden. De theorie is hetzelfde als voor de CS+ scheidsrechters. Voor wie een van deze twee avonden niet kan, is er op 19 maart een inhaalavond gepland.

De eerste 10 aanmeldingen zijn er al, maar we zoeken er meer.

Wil jij ook fluitcoach worden? Meld je dan aan via: arbitrage@spandersbosch.nl.
 
Wik en Luca gouden zaalcombi
 
Dit zaalseizoen mocht ik meisjes C2 (1e klasse) begeleiden in de zaal. Mijn zaalhockeykennis reikt niet veel verder dan fluiten, dus zocht ik coaches waar de meiden echt wat van konden leren. Wik (JB1) en Luca (MA1) van Gelderen gingen de uitdaging aan.
Het werd
een gouden combinatie. Het enthousiasme spatte eraf. Voor iedere wedstrijd een uitgebreide briefing en peptalk. Tijdens de wedstrijden werd zowel de bank als het veld gecoacht. Heerlijk spelen met zulke coaches. We hebben het seizoen mooi afgesloten met een 10-4 overwinning op Baarn, net geen kampioen, op één puntje van Woerden MC1.
Waarom dit verslag? Omdat ik denk dat elke ervaren jeugdspeler het leuk vindt om een enthousiast team te coachen en elk jeugdteam graag gecoacht  wil worden door ervaren spelers. Zeker een zaalseizoen is hier prima voor geschikt. Meisjes C2 heeft elke wedstrijd enorme stappen gemaakt, zowel in het spel als in hun zelfvertrouwen. Dit is iets wat 100% te danken is aan deze coaches. Top gedaan Wik en Luca !!!!
Chris Textor
 
Reece-shirt hoort gewoon bij tenue
 
Sinds het seizoen 2018-2019 hebben we een nieuw wedstrijdshirt dat in samenwerking met Reece is ontwikkeld. Helaas lopen nog lang niet alle jeugdspelers in het juiste shirt. Soms zien we nog shirts met Melles & Partners rondlopen (en die mogen al echt heel erg lang niet meer).
Op het nieuwe shirt staan de logo’s van onze clubsponsoren: Rabobank, Hockey Republic en Reece. De club ontvangt een flinke bijdrage in ruil voor de bedrukking van hun logo’s op onze shirts.
Omdat wij als club onze sponsoren koesteren en de afspraken met hen graag willen nakomen het verzoek om het juiste shirt te dragen, als je dat nog niet doet.
Het shirt kun je kopen bij Hockey Republic of via de Ledenshop van Reece op onze clubsite (thuisbezorging is dan ook mogelijk).
Het TTScore trainingspak is alleen voor lijnteams verplicht maar mag natuurlijk ook door breedteteams worden gedragen. Mocht je een pak voor je team willen aanschaffen, dan heeft dit pak zelfs de voorkeur. Je draagt daarmee bij aan de eenheid binnen de club en maakt het daarnaast mogelijk om te klein geworden jasjes en broeken straks onderling te ruilen. Zo dragen we met zijn allen ook nog een klein steentje bij aan meer duurzaamheid op de club.
Mocht je vragen hebben over het tenue, dan kun je de kledingpagina bekijken of contact opnemen met kledingcie@spandersbosch.nl
Alvast heel hartelijk bedankt.
Leontine Scheffers, Sander Smit & Leonica Bensdorp-De Graaf
 
Onderzoek naar eigen zaal
 
Er is na de oproep in de vorige nieuwsbrief een commissie gevormd die de haalbaarheid van een eigen hal voor zaalhockey gaan onderzoeken.
 
Word jij lijnco voor de D-meisjes?
 
We zoeken een nieuwe lijncoördinator voor de meisjes D-lijn. De lijncoördinator communiceert met de coaches van zijn of haar lijn en met het technisch kader. De lijnco maakt deel uit van de jeugdcommissie, die de belangen van alle junioren behartigt.
Lijkt zo'n rol je leuk, neem dan contact op met Karen Wibbens, kwib@live.nl, voorzitter van de jeugdcommissie.
 
Maak kennis met de Business Club
 
Interesse in de Business Club?
4 maart is de eerste BC-meeting van 2020. Op de club.
Haak eens aan om te zien of dit netwerk iets voor jou is, vanaf 18 uur in onze fraaie Salon in het clubhuis.
Interesse? Mail naar sponsorcommissie@spandersbosch.nl
Leden praten mee over ambities en doelstellingen
2 maart gaan we in uitgebreid comité in op uitkomsten van onze enquete omtrent de ambities en doelstellingen van de club voor de komende jaren. Daarvoor wordt door het bestuur een aantal leden en/of ouders van leden uitgenodigd die hebben aangegeven mee te willen praten en die een representatief beeld vormen van ons ledenbestand. Dat wil zeggen dat alle geledingen van de club vertegenwoordigd zullen zijn; trimmers, senioren, veteranen, jeugd, jongste jeugd, top- en breedtehockey.

30 maart volgt een aparte ALV waarin ambitie en doelstellingen voor de komende jaren uiteen worden gezet. Ook komt daar de vervanging van veld 3 komende zomer door een nieuw waterveld aan de orde.
Zaaltrainingen afgelopen
Er zijn vanaf deze week geen zaaltrainingen meer. Wil jij buiten trainen, dan kan en mag dat uiteraard gewoon.
Zelfde bitje als Billy en Mirco?
Wil jij hetzelfde bitje als Billy Bakker en Mirco Pruyser? Dat kan!

Zaterdag 7 maart 2020 kun je een afdruk laten maken voor een professionele gebitsbeschermer tegen actie tarief.
SPTL is van 10:00-14:00 uur in het clubhuis, vrije inloop. Als je je vantevoren aanmeldt ben je sneller aan de beurt.
Aanmelden via www.sptl.nl (je ontvangt een bevestiging)

Werkwijze hap dag: aanmelden > melden administratie tafel > type en kleur(en) kiezen > afrekenen > happen > bitje ontvang je in de brievenbus (±3 weken)

Zie onze flyer voor assortiment, prijzen en kleur(en)/ opties, nieuw FANTASY BITJES.
Nieuwe veldverlichting
Er wordt zo snel mogelijk gestart met de vervanging van al onze veldverlichting. Zowel de subsidie als de opdracht tot vervanging is inmiddels helemaal rond. We hopen dat de werkzaamheden in maart kunnen worden afgerond.
Seizoenstart 20-21
Voor de vakantieplanning alvast de data van de start van het seizoen '20-'21.
De eerste juniorenteams starten 10 augustus met trainen. Alle andere teams beginnen 17 augustus.
De Boschkabouters en de Funkeys hebben 24 augustus de eerste training.
Op 12, 13 en 14 augustus -de laatste week van onze zomervakantie- is er een prepkamp (voorbereidingskamp) voor de F-jes, E6&E8-tallen en de C en D-junioren.
De data voor het Back to Hockeytoernooi voor de C1 en D1's en het GJK worden binnenkort bekend.
29 februari alle junioren en jongste jeugd tegen Laren
29 februari hebben alle junioren en alle F-jes, E6&E8-tallen een oefenwedstrijd tegen Laren. De eerste juniorenteams en de teams die die dag een competitiewedstrijd moeten inhalen doen niet mee aan de uitwisseling. Alle wedstrijden, met tijden en locatie staan al in de app en op site.
Aanmelden nieuwe leden
Sinds enkele weken staat het aanmeldingsformulier op de site open. Je kunt aanmelden voor alle categoriën, van Funkey t/m de A-junioren.

Ook als er afgelopen seizoen(en) geen plaats was, kun je je altijd aanmelden.
Klik hier voor aanmeldingsformulier.
Alles in Spandersbosch jaarkalender
Alle clubactiviteiten vind je in de Spandersbosch-jaarkalender.
Agenda
14 feb, start Krokusvakantie
24 feb, start veldtrainingen
29 feb, junioren en jongste jeugd-uitwisseling met Laren
1 mrt, oefenprogramma senioren
4 mrt, businessclub
5 mrt, fluitcoachcursus 
7 mrt, hervatting veldcompetitie
8 mrt, huldiging zaalkampioenen
12 mrt, fluitcoachcursus

't Spandersbosch | Sportpark Crailoo 8 | 1222 AA Hilversum | 035 - 5445701
info@spandersbosch.nl | www.spandersbosch.nl